10 dage uden wifi – stressende eller afslappende?

11759596_10207057258373482_67777915_n_Fotor_Collage

 

Jeg er rejst til Spanien med mine forældre for at koble af og lave absolut ingen ting. Vi ankom til S’horta sent om aftenen og fik i nattens mulm og mørke bøvlet os op på toppen af bjerget hvor det hus mine forældre havde lejet ligger. Huset er meget autentisk og har den smukkeste udsigt over Cala d’or, men til skræk og rædsel indser vi at der ikke er wifi. Hell just froze over… 10 dage afskåret fra omverdenen, hvis ikke man sprinter fem kilometer ned til den nærmeste café.

Jeg indrømmer gerne at jeg har min telefon klistret i hånden ( ja jeg skammer mig over det) og med lethed kan tjekke min mail og instagram 457 gange i timen. Det der gjorde min situation virkelig kritisk var, at jeg havde glemt at tilmelde mig udlandstelefoni så jeg kunne ikke ringe, modtage opkald eller beskeder. Når man er freelance er det ret essentielt at kunne kommunikere med dem derhjemme, da man ellers går glip af sine jobs.

Man tænker at det i 2015 er fuldstændig uhørt at skulle undvære internettet i mere end et par timer. Man er afskåret, går glip af alt muligt – hvad nu hvis Kim K breaker internettet igen?!
Går vi nu også glip af noget? Hvad er det vi er så bange for sker uden os? Lige meget hvad sidder jeg på bjerget og kan ikke deltage aktivt i hvad der sker i Danmark, so why bother?

Det er vel hvad rigtig ferie er: læse bøger, bade, spille spil og de eneste bekymringer jeg har i løbet af dagen er hvad jeg skal spise næste gang og om jeg skal tage én eller to middagslure. Alt dette lyder afslappende og uforpligtende, men hvorfor følte jeg mig så en smule presset og stresset?

Uden internet og telefonsignal er man for alvor tvunget til at udfordre sine egne evner til at underholde. Til tider kan jeg blive ret skuffet over at jeg kan kede mig så meget i mit eget selskab. Men det er udelukkende fordi jeg er et sludrechatol der ævler løs til nogen kommer en prop i kæften på mig og det er for skørt at tale med mig selv. Måske jeg burde få et kæledyr jeg kan tale med når jeg er alene? Eller en Furby måske? De var i hvert fald bomben da jeg var barn, desværre fik jeg aldrig en (nok derfor jeg stadig er lidt besat af den underlige pelsfugl).

Det var faktisk meget sundt at være uden internet for en stund. Det gav anledning til en masse gode samtaler og et overraskende afslappet forhold til tid, som jeg ikke er sikker på havde været det samme hvis vi havde set med hver vores smartphone i tide og utide.

Så 10 dage uden wifi: stressende eller afslappende?

XX

Laura L.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *