Knald i låget Danmark

IMG_4960

Jeg er godt gammeldags forvirret i dag. Det er som sådan ikke noget nyt, men hvad jeg er forvirret over er; i går aftes sendte DR1 “Knald for Danmark” hvor vi unge på det kraftigste bliver opfordret til at få børn mens vi studerer og mens vi er unge.

Tanken er jo i sig selv super fin og jeg kan da sagtens se pointerne med at man har tiden og overskuddet til at få børn når man studerer. Dog kan jeg ikke helt få det til at passe sammen med fremdriftsreformen?
Vi unge mennesker bliver kørt igennem vores uddannelse, som på et samlebånd og det kan kun gå for langsomt med at høvle os igennem systemet, samtidig ville det pludselig også være meget fedt hvis vi lige kunne skyde 2,3 børn ud i den femårige periode – eller hvad?

De sidste mange år er unge forældre blevet udstillet super uheldigt, i blandt andet programmer som “De Unge Mødre”, som jeg godt er klar over på ingen måde er repræsentativt. Stadig tager man sig selv i, at være en smule fordomsfuld over for folk der vælger (eller ender i situationen) at få børn i starten af 20’erne. På fjernsyn bliver de udstillet som dem der har det hårdt i samfundet og måske også skildret en smule mere socialt udsat end de egentlig er. Vi unge mennesker bliver skræmt ved tanken om, at du ødelægger dine muligheder hvis du bliver forældre for tidligt.

Når vi starter en uddannelse bliver vi opfordret til at tage på udlandsophold, for at gøre os selv endnu mere attraktive på arbejdsmarkedet – men kan man have en børnelift med på campus? Eller er det kun et tilbud der er tiltænkt de kære mænd? Hvis vi skal have børn mens vi studerer, skal der så ikke tages en masse initiativer for at gøre det lettere og mere attraktivt? Hvad kan I så tilbyde os for at det er en god idé?

Som sagt kan jeg godt se pointen i kampagnen, men mit problem er at vi unge er under et konstant pres. Vi presses til at komme hurtigt gennem uddannelsessystemet, vi presses til hurtigt at tage stilling til karriere og nu presses vi til at føde børn. Selvfølgelig er hver mand sin egen, og man skal jo ikke få børn bare fordi kommunen og staten synes at det er en god idé, men jeg tænker da at jeg ikke er den eneste der sad og fik lidt svedige håndflader og blevet en smule stresset.

Jeg kan bare slet ikke finde ud af hvad jeg skal fokusere på: Uddannelse? Karriere? Børn?
Kære Danmark – hvad er det du vil have?

XX

LAURA L. 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Hej Laura
    Først og fremmest tak for dine mange interessante, givende og inspirerende blogindlæg, som jeg nyder at læse i min hverdag. I denne sag kan jeg ikke andet end at være fuldstændig enig med dig. Jeg er selv 20 år og læser jura og føler mig dagligt presset på mange måder; til at få gode karakterer, det rette studiejob og i det hele taget et cv, der skiller sig ud. Alt dette, synes jeg i allerhøjeste grad, bør kombineres med tid til Aperols med veninderne, kvalitetstid med kæresten, søndags-bøf hos familien og byture så sjove, at der skal restitueres hele den efterfølgende dag. Det er jo trods alt den slag, der giver livet glans og virkelig glæde. At der så derudover skulle være plads til bleskift og børnepasning giver ingen mening for mig. Kampagnen stressede mig i høj grad, og efter jeg blev bekendt med den, skyndte jeg mig ned på min trappe for at ryge en cigaret og lige ånde ud. Og lige netop pauser, fjumrefejl og dårlige vaner, mener jeg, at der også skal være plads til, når man er ung. 20’erne er trods alt til for at føle sig fri og fjollet – uden stress.
    Hilsen fra Signe

  • Hvor er det dog trist at du føler dig undertrykt af kapitalismens krav til det perfekte liv. Fy, slemme fjernsyn og medier, der gør Laura forvirret.

    Har du nogensinde prøvet at tage på Christiania? Der går de meget mere op i indre værdier end på Vesterbros overfladiske hipstercafeer, hvor stil for længst har vundet over substans.

    • Hej Sara, hold da op for en besked og så endda på en søndag! Jeg må have fejlet i min formidling, samtidig er jeg dog ikke helt 100 på at det her handler om mit indlæg, men mere om at du måske ikke bryder dig om mig som person. Kan slet ikke se hvor Christiania og det overfladiske Vesterbro kommer ind i billedet? Jeg vil meget gerne forsøge at forstå hvor det er jeg har gjort dig uret eller vred, fordi det har på ingen måde været min intention. Rigtig god søndag!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *