Kvindekomplekser

684e8975db0f4c77400fa3ed2f5d7020

Jeg faldt over et opslag på komikeren Torben Chris’ facebook, hvor han havde delt et billede af sig selv i bad, med sin 2 årige datter som opfølgning på en joke om nøgenhedsforskrækkelse. Budskabet i artiklen var klart: børn skal lære naturligheden ved den nøgne krop og voksne skal lære at slappe af – og måske endda selv genfinde denne naturlighed.
Kommentarene til dette opslag var dog meget blandede: på den ene side folk der viste stor forståelse og sympati og havde samme tilgang til nøgenhed som Torben Chris, mens der på den anden side var horder at vrede vrede internetbrugere der kastede om sig med termer som “pædofil”, “forkasteligt”, “klamt” og “forkert”, fordi han som mand sad i badekar med en lille pige.

Jeg er ærlig talt fuldstændig udkørt over, at skulle være politisk korrekt hele tiden. Det er udmattende. Hvornår er vi blevet fluekneppere der går op i selv de mindste detaljer? På den ene side går vi ustyrligt meget op i ligestilling og råber og skriger hvis vi kvinder føler os kørt over af det mandlige køn, mens vi på den anden side fastholder os selv i de gamle roller. Lad mig forklare: i en situation som den ovenstående med Torben Chris, kan man også tale om forholdene for de mandlige pædagoger der ikke må give børnene tøj på, trøste dem, skifte dem eller have dem på skødet af frygt for at blive udstillet som pædofil og få ødelagt deres liv. Børn lærer at det er kvinderne der kan give omsorg, dem der kan skifte, dem der kan være “moderlige”, mens mændene på en eller anden måde tvinges ud i en hulemands-agtig tilstand, hvor den naturlige omsorg der ligger i at tage et barn der græder på skødet, blive gjort fremmed og som noget “pigerne gør”, mens mænd er “mande-agtige”.
– Jeg vil lige tilføje at jeg er klar over at omsorg og kærlighed kan vises på mange andre måder end ovenstående, dette er blot et eksempel.
Det er et problem at der ikke er nok mandlige pædagoger. Drenge har brug for både et kvindeligt forbillede, men så sandeligt også et mandligt der kan lege på en anden måde end kvinderne. Tænk hvis vi ender op med kvindekopier i drengekroppe?

Jeg går selvfølgelig ind for ligestilling og ville da blive enormt ked af det, hvis jeg blev valgt enten til eller fra på en arbejdsplads udelukkende på grund af mit køn og jeg har stor respekt for de kvinder og mænd der har kæmpet for at jeg har lige så mange rettigheder som mænd. DOG vil jeg ikke være naiv omkring at der er forskel på mænd og kvinder – vi er biologisk set ikke ens og det er der ikke noget galt med.  Jeg er bange for om debatten i Danmark er ved at være forældet, da de fleste af os opdrages med at piger og drenge er ligeværdige. Jeg tror at min generation i endnu højere grad kommer til at bygge på kvalifikationer og personlighed, fremfor om du er mand eller kvinde som det har gjort førhen.
Jeg tror ikke på kvindekvoter i diverse bestyrelser, jeg tror på at hvis du er dygtig nok så er det sagen ligegyldig om du sidder ned eller står op når du tisser. Jeg tror at vi kvinder må stoppe med at gemme os bag ligestillingsdebatten og indtage en konstant offerrolle når vi føler os uretfærdigt behandlet. Så må vi simpelthen bare blive bedre til det vi laver. Har man overvejet hvor diskrimineret den mand, der faktisk var bedst kvalificeret til pladsen i bestyrelsen, egentlig føler sig over at være valgt fra, fordi han er mand og der SKAL være en eller anden procentdel af kvinder?
Jeg ved at hvis man ser på diverse statistikker er der stadig overvejende flere mænd i magtfulde positioner kontra kvinder i magtfulde positioner. Måske er det fordi karrierekvinden først slog ret sent igennem? Der er masser af kvinder på arbejdsmarkedet, men mange er også uddannede i “traditionelle kvindefag”, som for eksempel sygeplejerske, SOSU og skolelærer. Der vinder flere og flere karriereorienterede kvinder frem dag for dag og jeg tror som sagt på, at min generation bliver langt mere fokuserede på kvalifikationer og dit køn er fuldstændig ligegyldigt. Kvinder går på barsel, mænd går på barsel – det er ikke længere et validt argument.
Kvinder er lige så dygtige som mænd og til tider også endnu dygtigere og jeg er ikke i tvivl om at det bliver anerkendt. Kvinder kæmper en lige så hård kamp som mændende om drømmejobs og flot karriere – hvornår har sund konkurrence været skidt for din lyst til at performe?

Hvis vi kvinder for alvor vil tages seriøst tror jeg at det er vigtigt at vi først og fremmest stopper med at undertrykke os selv, ved at skabe et problem om ligestilling og indtage en offerrolle hvor vi græder til mændende og beder dem om at fixe problemerne med os. Hvorfor tager vi ikke problemet ved roden og gør noget ved det selv? Hvorfor motiveres vi ikke til at være de bedste overhovedet til hvad vi laver?
Som barn spillede jeg fodbold og hvis jeg ikke blev udtaget til kamp, blev jeg ikke ked af det og rasende over at der var nogen der var bedre, nej jeg så det derimod som en motivation for at være endnu bedre og så trænede jeg ekstra meget for så at kunne håbe på at blive udtaget til næste kamp, hvilket jo slet ikke var sikkert trods mit hårde arbejde.

Og vi kvinder gør det svært for hinanden at leve op til forventningerne og normerne. Hvis du er stærkt karriereorienteret og ikke har mulighed for at melde dig på banen når der skal laves pølsehorn i børnehaven, eller du først henter dit barn efter klokken 16.30 så er du en dårlig mor. Eller du er i hvert fald ikke så meget på som det forventes. Hvorfor kan vi ikke vinde?

Igen, har jeg enormt stor respekt for de mennesker der har kæmpet for mine rettigheder som kvinde og jeg er lykkelig over at have alle de samme muligheder som mænd har. Dette indlæg handler i højere grad om at se fremad og om troen på at min generation har lært af de forgåendes fejl og mangler. Forskellen på mand og kvinde er vigtig, fordi vi ikke er ens. Når det er sagt er kompetencer, personlighed, viljestyrke og karakter endnu vigtigere. Lad og kalde en spade for en spade, en kvinde for en kvinde og en mand for en mand.

XX

LAURA 

b37b64a5a83a99b89fd8d3d7105f867c

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *