Misundelse

 

Allerede som barn lærer man at misundelse er en grim ting, enten fordi man selv har ladet misundelsen vise sit grimme grønne ansigt eller fordi man har været udsat for en handling så grotesk at det, ifølge din mor, må være en handling drevet af misundelse.

At være misundelig er et tabu, da det er et udtryk for at man ikke er i kontrol og ikke kan styre sine følelser. Men let’s face it! Vi bliver alle sammen ramt af misundelse fra tid til anden og det tror jeg i bund og grund er ganske normalt, selvom jeg synes at det er vanvittig pinligt når jeg kan mærke din blide prikken under huden og alle de pæne ting jeg kunne have sagt ligesom ikke vil ud over mine læber og jeg fungerer pludseligt i tavshed.

Jeg tror at det er en del af at være menneskelig at være misundelig: det der med at begære noget man ikke selv kan få. Dog tror jeg at måden hvorpå man håndterer misundelse siger enormt meget om hvor opmærksomme vi er på os selv og vores følelser. Fordi det vi kan konkludere ind til videre er, at det er okay at være misundelig da det sker for alle i højere eller mindre grad.

Misundelse opstår typisk når andre har noget man gerne selv vil have, men ikke så let kan få. Dette kan for eksempel være lange ben, gode karakterer, opmærksomhed fra det modsatte køn, måske endda fra din kæreste. Og det er ganske rædsomt – både følelsen af at være misundelig, men også bevidstheden om at man af en eller anden mystisk grund ikke under andre hvad end de har du ikke har. Man kan være nok så beroligende og minde sig selv nok så meget om at man har mange andre kvaliteter, der ikke kan gøres op i lange ben eller opmærksomhed, men hvis først misundelsen hamrer i brystet på dig kan selv det bedste pokerfjæs komme til kort.

Derfor forsøger jeg at arbejde med tre simple steps når jeg kan mærke at det lille grønne monster rør på sig.

Glæd dig på andres vegne også selvom det er hammer svært at håndtere at det ikke var dig der vandt turen til Disneyland, fremtving det “tillykke” og udtryk nysgerrighed, da man derved virker oprigtig interesseret og glad. Så snart man har sagt det er det som om at det lille monster kryber ind i sin hule igen. Man døde ikke, det gjorde ikke ondt og det var faktisk en dejlig følelse at bakke op omkring et andet menneske.

Smil er som bekendt den korteste afstand mellem mennesker – selvom dette er en super klister kliché må man bare indse at det fungerer super godt. Kill them with kindness.

Tro på dig selv og dine egne kvaliteter, selvom det kan være svært at komme i tanke om når først misundelsen er begyndt at gnave i dig. Du er god nok! Misundelse kan også opstå i situationer hvor andre udstråler et selvværd eller en selvsikkerhed du ville ønske at du havde – igen situationer hvor man begærer noget man ikke kan få. Det er vigtigt at huske på at man er god nok!

Følelsen af misundelse er som sagt ikke kun forfærdelig, men også pinlig. Man kan føle sig nok så meget oven på, sød og rar men hvis først den har fået taget på dig kan det være rigtig svært at ryste den af sig i den pågældende situation. Det er okay! Bare deal with it på en cool måde.

XX

LAURA

(Visited 8 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *