Instagram do’s and don’ts

 

#selfie #me #girl #instalife #dinmor

At navigere rundt på et af de mest populære medier i nyere tid er ikke altid lige til. Skal min profil være offentlig eller lukket? Hvilket filter skal jeg bruge? Skal jeg overhovedet bruge filter? Hvorfor får mit billede af en kæmpe burger sygt mange likes, mens jeg intet får når jeg smider et ellers flawless selfie op? Hvordan når jeg ud til flest mulige?

Instagram er en fantastisk platform hvorpå man kan dyrke det æstetiske, blive inspireret og få den ellers så sparsomme bekræftelse som vi unge mennesker på et eller andet plan hungrer efter. Om man vil det eller ej, så betyder antallet af de små hjerter noget for os. Derudover kan det være en god idé at lære mediet ordentligt at kende, hvis man nu har en virksomhed eller et brand der henvender sig til instagrams målgruppe. Man kan også se at antallet af sponsorerede post har boomet inden for det sidste år og virksomheder der i langt højere grad værger instagrampersonligheder som repræsentanter for deres brand. Og denne eksklusive måde at samarbejde på, er ikke længere forbeholdt de kongelige og kendte, men er i langt højere grad blevet liberaliseret og gjort muligt for alle der gider investere lidt tid i projektet. Ordet vi leder efter er micro celebrity. Men hvordan laver man en god profil? Hvordan bliver man insta-queen??

INSTAGRAM DO’S: 

Se din instagram som en helhed hvor alle billederne på en eller anden måde hænger sammen. Med det mener jeg, at man for eksempel redigerer sine billeder ensartet og sørger for at billederne tager sig godt ud ved siden af hinanden. Ikke selfies ved siden af hinanden eller over hinanden, det skaber for det meste dårlig dynamik når man klikker forbi profilen. Skab luft og plads mellem billederne af dig selv og dine venner, veninder, familie, kæreste, hund, kat etc.

Mad trækker afsindigt mange likes, hvis man får det til at se lækkert og uimodståeligt ud. Jeg tror det har noget at gøre med, at vi alle sammen har et svagt punkt for lækre retter og søde sager og når man scroller ned over en lækker burger eller en pose bland-selv slik kan maven slet ikke lade være med at tvinge tommelfingeren til at trykke LIKE. Derudover er mad med til at skabe den luft jeg nævnte i punktet over. Selvom der er mange der joker med madbilleder, så elsker vi dem alle.

Farver fungerer rigtig fint. Det behøver ikke være wauw og pang det hele, men det er godt at sørge for at farverne i ens billede er behagelige og rare at se på. Dog er det vigtigt ikke at gøre sine billeder for orange.

Smil bliver vi alle glade af, så hvorfor ikke klistre din instagram ind i dit store hvide gebis? Vi tænker jo alle sammen over, at du har siddet og poset for hårdt, ALENE, da du skulle tage dit super seriøse posh selfie og det er altså en smule underligt, taget i betragtning af at du har taget det foran Storkespringvandet på Strøget ved højlys dag.

Post flere gange om dagen. I en periode var jeg meget afholdende omkring hvor meget man måtte poste på insta og svor til at man kun kunne tillade sig at smide noget op én gang om dagen. Efter nogen tid har jeg dog indset, at det er ret cool at poste flere gange om dagen, hvis man da har noget at poste. Instagram er en slags dagbog, så hvorfor ikke dele løs af de spændende ting du laver?

INSTAGRAM DON’TS

Whitagram er en app der laver rammer omkring dine billeder og som jeg ELSKEDE at bruge i starten, men nu hader som pesten. Ens billeder bliver små og din instagram som helhed virker underlig, da billederne på ingen måde hænger sammen. Det er de meget få der slipper godt fra whitagram. Desuden gør den nye funktion på instagram, hvor man kan se et stort billede, at appen er overflødig i mine øjne.

Facetune endnu en app hvor man kan “udglatte” sin hud og give sig selv nøjeren shiny eyes. Ja, vi kan alle sammen godt se at du har brugt den, da dit ansigt er fuldstændig udtværet, som om nogen havde taget et viskelæder og forsøgt at viske din hud ud. Du ser uhyggelig og dukkeagtig ud og det er nødt til at stoppe nu nu nu.

Stjæle billeder uden at kreditere er virkelig uncool. Som følger regner vi med, at alt det indhold du poster er dit eget fordi vi synes du er mega sej og har en cool insta-stil. Det er både uetisk og pinligt.

Mange kiksede hashtags er ikke vejen frem. Vælg et par få gode og hold dig til dem! Der er langt større sandsynlighed for at blive set gennem mindre brugte hashtags, hvis man også bruger dem hyppigt. Hashtags er super hvis man bruger dem med omtanke.

Købte likes er meget gennemskuelige. Vi ved jo godt at du ikke får 349 likes når du har 430 følgere. Især ikke når alle dine likes er fra random udenlandske profiler der ikke har et enkelt billede slået op.

Repost kan være i orden, men ét billede kan max repostes én gang. Så har vi set dig i din blomstrede sommerhat og filuris 40.000 gange og vi synes du er lige så lækker som første gang – videre i teksten.

Instagram er selvfølgelig et meget personligt medie, der giver én mulighed for at skabe en idé om hvem man er gennem perfekt opstillede billeder. Jeg tror det er vigtigt at huske på, at instagram ikke er den virkelige verden men et redskab til at fortælle historier og give sin hverdag en make-over. Min mandag kan være lige så kedelig som alle andres, men jeg tror på at det handler om hvad man fokuserer på, hvilket især er vigtigt for et medie som instagram: fokus.
Husk på at vær kritisk overfor de ting du ser på nettet og se mulighederne fremfor problemerne i de sociale medier.

XX

Laura

(Visited 7 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *