Pokemon Go or No Go?

 

13817286_10209834011670579_1121332573_n
Foto: Victor Jones

For cirka en uge siden eksploderede Pokemon Go på verdensplan. En underlig følelse af at 90’erne pludselig kom og blandede sig med vores, noget mere teknologiske 2016-liv, fik det hele til at virke som en lille tidslomme hvor ens indre barn igen kunne kigge frem.

Nu er jeg ikke specielt kritisk med sådan nogle ting som spil, så jeg var på ingen måde i tvivl om at jeg bare MÅTTE have det. En virkelig lille investering for a lifetime of happiness – just saying.
Jeg hentede det mens jeg stadig var i Berlin, ALENE vel at mærke og jeg syntes ærligt talt at det var en smule pinligt at stå dér, som “voksen” og swipe Pokemons på Alexander Platz alene, indtil det gik op for mig at alle andre omkring mig også swipede. Jeg så ikke et eneste barn på Pokemon-jagt, men derimod et hav af voksne der helt klart var ramt af en følelse af nostalgi og total gik i barndom over de små bæster.

Spillet handler i sin enkelthed om at fange pokemons. Telefonen bruger GPS-signalet på din telefon til at skabe et kort over det område du befinder dig i lige nu og alt efter hvor du går hen kan du så fange pokemons, finde poke-stops og kæmpe mod andre.

Der er skrevet meget forskelligt om spillet og folk har særligt stærke holdninger til om det er godt eller skidt. Jeg mener at spillet er skide godt og smart. Taler man i forhold til børn, er det en fremragende måde at få dem væk fra skærmen og ud i den friske luft. Spillet er bygget sådan op, at du er nødt til at bevæge dig rundt for at finde nye Pokemons, samtidig med at du kan finde æg som kun udklækkes hvis du går 2-5- eller 10 kilometer – derfor taler den altså også til de lidt “ældre” der voksede op med pokemon, men som måske mangler inspirationen til at komme væk fra skærmen og hænge jakkesættet i skabet.
Selvom jeg ikke er meget for at indrømme det, var Bolette, Malou og jeg ude på en meget lang gå-tur den anden dag, hvor vi tilfældigvis havde vores app åben og en lille powerbank med (det ultimative gamer-sæt). I flok behøver man ikke være diskrete på samme måde som når man går rundt alene, men der er stadig noget angstprovokerende ved, at skulle stå så meget ved sine barnligesider i det offentlige rum. Dog kom vi utroligt mange steder hen i København, som vi aldrig havde været før. Vidste du blandt andet at Glyptoteket har en virkelig smuk have hvor blandt andet Grubleren grubler? Det er en fantastisk måde at udforske din by på! Og nu sidder der sikkert en eller anden, der er meget skeptisk og tænker “man udforsker da intet ved at kigge ned i sin telefon? Men dér tager du fejl!
Kortet i spillet er udstyret med Poke-stops, hvor man kan samle alt muligt man har brug for i spillet. Disse poke-stops er særligt vigtige steder i det områder du bevæger dig i nu, så man bliver faktisk pålagt at skulle være endnu mere opmærksom på sine omgivelser.

Jeg er jo udemærket klar over, at der er noget ved hele det her Pokemon-show der er mega åndssvagt. Voksne mennesker der bryder ind på privat område, folk der støder sammen fordi de ikke kigger op fra telefonen og trafikkaos på motorveje, fordi folk har spottet en sjælden én af slagsen.
Men især for børn synes jeg at det er en super idé, at skabe et så inaktivtspil, der virkelig kræver at man letter måsen og kommer afsted. Og så er det en super ting at være fælles om, hvilket andre apps og spil ikke lige frem indbyder til. Derudover er det et forholdsvist uskyldigt spil, hvor man ikke skal frygte for at ens børn lærer at skyde med AK47 og kaste med granater.

Alt i alt vil jeg give Pokemon Go en mega anbefaling, da jeg synes det er en fed måde at komme ud af klappen på og opleve sin by.

AFSTED!

(Visited 5 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Den her dille vil da bare ingen ende tage.

    I USA kan man hyre en via taskrabbit (lidt a la http://www.hentpriser.dk herhjemme), til at gå tur med sin pokemon for en pris af 40 dollars i timen. Se DET er mærkeligt.

    Det svarer til at hive fat i en revisor eller advokat, for blot at tjekke sit kontoudtog i banken. Spild af penge hvis I spørger mig.. Det sjove er jo netop selv at gå rundt og opleve byen og alle dets monumenter.

    • Ej dét er underligt!
      Jeg kan informere om, at jeg allerede nu har gået 35 kilometer mens jeg samlet pokemons (ved ikke om det er en god eller dårlig ting, når jeg nu lige tænker over det). Jeg er mega fan! Kan man få børn og voksne op af sofaen og afsted, så er det en bedrift i sig selv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *