Berlin – Where to eat (2/3)

13866747_10209915813475573_1411396306_n

Berlin er en ekstrem mulitkulturel by, der derfor også byder på mange forskellige spændende caféer og restauranter.
Der er en café, restaurant eller bar på hvert et hjørne og du vil blive overrasket over at se, at der er mennesker på stort set alle stederne.
Det behøver nemlig ikke koste en bondegård at gå ud, hvilket betyder at det er muligt for stort set alle at spise ude og folk gør det. Dette skaber også et fantastisk liv i byens spændende gader, da der altid er fyldt op med mennesker.
Berlin praktiserer i høj grad Club-restaurants, hvilket betyder at det efter maden er tilladt at danse på bordene – ret sejt. En lille smule i stil med Condesa og Llama i København.

New Day er en vietnamesisk restaurant placeret i Friedrichschain, som helt sikkert er et besøg værd. Det ligger i det hyggelige kvarter omkring Boxhagener Strasse, der byder på et utal af barer og gå-ud muligheder. Betjeningen er hurtig og de er meget søde, selvom det kun er én der taler engelsk (så du må give den på dit bedste skoletyske). Jeg fik friske forårsruller, en af deres sindssygt lækre hjemmelavede isthe og en karryret for ca 15€, hvilket jeg synes er ret billigt sluppet, når man tænker på hvad det til tider kan koste at spise ude i København.

13883814_10209915813515574_1401333308_n

Burgermeister er bygget i noget der ligner to nedlagte offentlige toiletter under Schlesisches Tor i Kreuzberg. Og det må virkelig være en af byens bedste burgere – der er altid kilometer lang kø og lokale, såvel som turister venter tålmodigt på at få stukket et lille stykke af paradis i hånden. Priserne er mere end fair, ligesom det meste er i Berlin, så spis en let morgenmad så du kan sluge den største bombe.

burgermeister

District Mot ligner ude fra en super rodet kinesisk købmand, med store farvestrålende plastikblomster, skrigende duge og taburetter så små, at man overvejer om ens sommerrøv kan være på den. Biksen er placeret på Rosenthaler Strasse og har så meget charme, at du ikke må gå glip af det! Saigon street food serveres hurtigt og deres kort er så spændende, at man har lyst til at prøve det hele. Priserne er igen møg gode.

13664404_10209915822795806_1592157962_n

Amorino laver uden tvivl byens mest instagram-venlige is, der smager mindst lige så godt som den ser ud. Jeg har tilbragt weekenden med min mor, far, onkel og mormor og der er altså noget utroligt vemodigt ved at blive alene tilbage, efter sådan en hyggelig og social weekend i familiens skød. Derfor besluttede jeg mig i dag for, at smutte til Oranienburger strasse og trøste-spise en smule. Jeg var iført hvid hør fra top til tå og valgte selvfølgelig chokoladeis.. Da det var ved at gå galt, var jeg så opsat på at afværge chokoladekrisen at jeg tabte min telefon ud af min taske og smadrede skærmen….. Men hey! Jeg fik ikke choko på tøjet. Klein eis 3,70€

13866874_10209915813595576_1216733901_n

Bandol sur mer ser ikke ud af meget når man først lige passerer den, men man skal som bekendt ikke dømme en bog på dens omslag. Bandol sur mer har nemlig en Michelin-stjerne, hvilket man ikke er i tvivl om når den ene smukke og lækre ret ryger ind på bordet efter den anden. Der er noget ved at spise mad, der i sig selv ligner et kunstværk. Restauranten ligger på Tor Strasse og kan måske max rumme et par og tyve gæster indendøre, mens de rummer cirka 15 ude. Er du mad-entusiast så prøv at book bord!

13872512_10209915813555575_1013167464_n

XX

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Ja, Berlin er en fantastisk by:-) Jeg elsker at gå på opdagelse i alle de små gader og finde inspirerende nye butikker. Min kæreste og jeg skal til Berlin i næste weekenden. Det er vores 2 årsdag:-) New day – skal man bestille bord eller kan man bare gå ind fra gaden?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *