Hvad er god stil?

 

14618860_10210622288056996_569244185_o

For et par uger siden blev det offentliggjort at jeg var nomineret til Zalandos style Icon pris, som årets newcomer, hvilket jeg var virkelig glad og beæret over. Jeg var i kategori med nogle ret fantastiske kvinder, så konkurrencen var benhård og det var fortjent at Emili Sindlev løb med sejren.

Selve nomineringen fik mig til at tænke over hvad god stil egentlig er, da jeg ikke ser mig selv som en der altid er med på de vilde trends eller har sæsonens it-bag, hver sæson vel at mærke. For mig tror jeg, at god stil handler lige så meget om personlighed og udstråling og ikke kun de lunser af stof der klynger sig om kroppen på én.

Tøj er en sjov størrelse – for nogen er det praktisk og nødvendigt, mens det for andre er en livsstil. For mig er stil noget af det første man ser når man møder et nyt menneske – et slags førstehåndsindtryk, hvor det ydre afspejler personligheden hos den der bærer tøjet. Selvfølgelig er det vigtigt ikke at dømme en bog på dens omslag, men vi kan ej fornægte at måde vi klæder os på, rent faktisk siger en del om hvem vi er.

Måske hænger vi fast i en tidslomme vi ikke kan komme ud af? Måske prioriterer vi ikke at købe det nyeste og det dyreste, da pengene er brugt bedre andre steder? Måske har vi en indre vrede der kommer ud gennem vores konsekvente valg af sort beklædning? Måske har vi trang til at provokere med vores lårkorte nederdele? Måske det siger noget om vores religion? Vores alder? Vores livsstil?

At have god stil er ikke ensbetydende med, at man har mange penge og kun går i designertøj – dertil vil jeg sige at det nærmest er let at have god stil, hvis man kan købe sig til det. Kunsten er, at mixe og være personlig i sine valg omkring stil. Et LaLa Berlin sjal, en Isabel Marant nederdel og en Balenciaga taske er ikke indgangsbilletten til “god-stil-klubben”, selvom de fleste nordsjællandske gymnasiepiger måske vil være uenige med mig på dette punkt, da det er at være endnu én i mængden der ikke kunne tage et selvstændigt valg. Men jeg forstår jer godt..

Det har personligt taget mig rigtig mange år at turde gå i noget der er lidt anderledes og turde vise personlighed gennem den måde jeg gik klædt på. Jeg ville ønske jeg var sådan en sej type der altid havde været lidt “fuck-de-andre-jeg-kører-mit-eget-show”, men det var jeg ikke. Jeg ville bare være endnu en i mængden. Påklædning var nærmest en byrde og ofte var det med hamrende hjerte at man bar en ny jakke eller skjorte i skole. Men alt det ændrede sig.

For mig personligt tror jeg ikke at man kan smide stil ned i en boks og sige; “okay, min stil er sådan her”. Det er en måde at udtrykke sig på og det er klart at der er dage hvor jeg føler for en læderjakke, hvid t-shirt og ripped jeans, mens jeg andre dage ikke kan få nok af farver og print der gør mig glad i låget. Tøj er ikke noget der definerer os og hvem vi er, men derimod noget vi er hundrede procent i kontrol over og kan bringe til livs og fortælle historier.

Stil er ikke ensbetydende med at have råd eller læse mange dameblade – det har man bare.

XX

(Visited 8 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Hej Laura,
  Rigtig godt indlæg! Jeg har selv et stykke tid nu gået og tænkt meget over dette emne. Så det er rart, at læse et indlæg som dette hvor der bliver sat ord og fokus på det. Synes du har helt ret i de ting du skriver. Jeg elsker selv, at blive inspireret af andre mennesker hvor jeg kan se deres stil er et selvstændigt valg.
  Til sidst vil jeg lige spørge dig om hvilket mærke især dine briller er fra? Er det et nummer eller navn på præcis den model? Vil også lige høre om hvor dine flotte støvler shorts er fra? 🙂
  På forhånd mange tak!

  • Hej Mette – undskyld jeg har været lidt længe om at få svaret. Tusind tak for din kommentar! Den blev jeg virkelig glad for. Mine briller er fra Entourage of 7 og modellen hedder Kalle. Mine støvler er fra Nelly.com og mine shorts er fra fiveunits 🙂

   God weekend!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *