Mexico City

14804853_10210673249370997_859349584_n

Min anden del af mit mexicanske eventyr udspillede sig i Mexico City, hvor Niels for tiden bor og studerer. Da jeg først tænkte på Mexico City, var min umiddelbare indskydelse noget med en poncho, en flaske tequila og en varme så ulidelig, at man måtte ligge sig i skyggen fra kaktusserne og slappe fuldstændig af. Det viser sig, at Mexico City er verdens næststørste by med sine 22 millioner indbyggere og der er på ingen måde varmt, da det ligger højt. Da Niels og jeg lander sidder jeg som klistret til vinduet – aldrig i mit liv har jeg set en by der er så stor. Så langt øjet rækker er der huse og tårnhøje bygninger der snor sig op ad de omkringliggende bjerge og forsætte på den anden side. Dét her er en storby der vil noget.

14825654_10210673245850909_1435763142_n
Den smukke have ved Frida Kahlos hus

Den første dag brugte vi på lige at lande, spise tacos fra et er de mange street køkkener og så smuttede vi til Frida Kahlo museet. Frida Kahlo er en mexicansk kunstner der er bedst kendt for hendes selvportrætter og hendes karakteristiske øjenbryn. Hendes livshistorie er hård, hvilket blot gør oplevelsen endnu stærkere. Hun overlevede et trafikuheld som teenager, men kom sig aldrig helt hundrede procent over det. Det første lange stykke tid brugte hun i gips fra bryst til lænd, da ryggen var blevet knust. Derfor var hun sengeliggende og meget alene, hvilket fik hende til at begynde på at male… hende selv. Det motiv hun efterhånden kendte bedst. Hun blev gift med den mexicanske kunstner og kommunist Diego Rivera, hvilket viste sig at blive et turbulent og følelsesmæssigt hårdt ægteskab, præget af utroskab og mistillid.

mte1oda0otcxnjgymda2ntqx

Frida Kahlos museum er hendes hus, hvor hendes værker er udstillet i nogle af de gamle rum, der ikke har haft større anvendelsesformål samtidig med at hendes og Diegos soveværelser, køkkenet, atelier, spisestue og ikke mindst den smukke have er bevaret. Der hersker en ret speciel ro over stedet, som er fantastisk at opleve. Jeg vil klart anbefale at man har undersøgt lidt om Frida Kahlo inden man tager til museet, da alle informationer er på spansk. Hvis ikke man er til det helt hardcore faglitteratur, vil jeg klart anbefale at man ser filmen Frida fra 2002 med Salma Hayek i rollen som Frida.  Det koster 65 pesos at komme ind på museet, hvilket er 24 dkkr.

14803091_10210673241850809_1365411847_o

Du har måske set den seneste James Bond, hvor introscenen foregår i Mexico City under fejringen af Dia de los Muertos (de dødes dag). Centro Historico er et must see hvis du svinger vejen forbi den mexicanske megaby. Den store kirke der tårner sig op midt på den kæmpe plads, mindede mig en smule om duomo i Milano. Går man 200 meter til højre for kirken, kan man komme ind i se et kæmpe område med ruinerne af det mayatempel, som kirken blev bygget oven på. Vi besluttede os for at spise guacamole og tacos på en nærliggende restaurant, hvor bygningen var sunket så meget sammen at alt var vind og skævt, og man blev en smule i tvivl om hvor vidt man havde fået for mange coronas. I dette område ligger der er stort og smukt teater, der både huser kunstudstillinger, opera, ballet og skuespil. Alle kan gå ind og se de smukke sale. Efterfølgende tog vi til tops i Torre Latinoamericana, hvor vi drak en drink og og nød panoramaudsigten over den gigantiske by.

14813649_10210673245130891_1595453988_n

Shopping i Mexico Citys gader er ikke noget specielt, de gør sig langt mere i store usexede malls, da sikkerheden er bedre og uvedkommende kan holdes væk om natten. Santa Fe er Mexico Citys store business kvarter, hvor der ligger et enormt shoppingcenter med alt hvad vi kender fra vesten, plus det løse. Har man brug for at gå shop-amok, kan det klart anbefales at smutte forbi Centro Santa Fe. Derudover er det sikrest og billigst at køre med Uber – det kan nemt tage omkring en time at komme fra A-B, men i Mexico City fungerer Uber således, at man på forhold siger ja til en pris, som så er gældende uanset hvor længe man kører. Vi brugte 1 time og 50 minutter på at komme hjem fra Centro Historico på grund af trafik, men betalte ikke mere end de 50 kroner, som Uber havde bestemt fra start. Jeg følte mig ikke på noget tidspunkt utryg og vil blot anbefale, at man bruger sin sunde fornuft når man rejser.

14798780_10210673243410848_172424210_n

Der er mange vanvittigt gode restauranter i City og vi var på et par stykker af dem. En af dem jeg især var helt vild med var en østersbar, hvor vi efter at have været på tequilabar, slog os ned og bestilte østers, ribeye, dessert, drinks og kaffe for den nette sum af 275 dkkr (med 20% drikkepenge oven i hatten). Der var smæk på restauranten og det må uden tvivl have været en af de mest populære i området – hvilket jeg sagtens kan forstå!

14801004_10210673247730956_519306740_n

I City dyrker man rigtig meget “hemmelige” barer og klubberne. Niels og drengene han bor sammen med tog mig under armen og med på denne meget mystiske location. Vi træder ind i en restaurant, hvor der kører en fodboldkamp på fladskærmen i den ene ende af rummet og folk sidder og spiser, mens de snakker roligt sammen. Vi bliver ført ud til køkkenet, hvor de åbner døren ind til hvad der ligner et stort fryserum, men i stedet er der en trappe ned. Trappen fører ned i komplet mørke. Vi lusker alle sammen derned, jeg er måske lidt mere skeptisk, men det er der ikke noget nyt i. En mørk bar, i stil med Duck and Cover eller Rubys møder os. Drinks er fantastiske (og koster igen ikke det hvide ud af øjnene).

Når man nu vågner op søndag morgen, med rigtig mange grimme tequlia tømmermænd, som man nu engang kan komme til at gøre, er det bedste sted at pleje dem Bosque de Chaputlepec, Mexico Citys store grønne lunge. Parken er enorm og byder på en zoologisk have, et museum, en sø man kan smadre rundt på i en vandcykel og et smukt gammelt slot, som vi besluttede os for at besøge. Udsigten fra slottet er fantastisk og var en af de sidste ting vi fik nået mens jeg var i byen.

Jeg glæder mig utroligt meget til at rejse tilbage om 1,5 måned. Det er helt urealistisk at tiden er gået så stærkt, taget i betragtning hvor lang tid der var til da Niels først tog afsted.

XX

(Visited 27 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *