Den nat det umulige skete

 

image

Det er sket. Det umulige blev pludselig muligt og så skete det – han vandt. Ham vi alle først grinte af og til dels var med til at skabe, da vi gang på gang delte videoer hvor han var så langt ude og så rabiat, at han kun kunne være for sjov. Nu står han der med sin egernrede på hovedet og sine fedtede fingre på knapperne. Han har netop slået kløerne i det, måske vigtigste job i verden og der er intet andet at gøre, end for os at se på.

I Danmark har jeg selvfølgelig oplevet at være utilfreds med et udfald af et valgresultat, men visheden om at vi har et demokratisk system, hvor størstedelen af samfundet bestemmer (om jeg så er enig eller ej) gør accepten en smule lettere. Valgsystemet i USA er ikke demokratisk hvis du spørger mig. Det er ikke demokrati, når man lader stemmer gå tabt. Det er ikke demokrati at vinde stater på den måde. Og hvordan kan jeg som 22-årig danskstuderende gøre mig til dommer over et gammelt og ædelt system? Det kan jeg heller ikke, men jeg kan undre mig.

Det skræmmer mig hvad frygt kan få frem i folk. Brexit, nationalistiske partier der buldrer frem alle steder i Europa og nu Trump. En mand der har lært, at den letteste måde at kontrollere er folk er ved at drive dem med frygt. Han står der, som hyrden og folket er hans får som han nok skal beskytte mod alle der er anderledes. Der er jo ingen der med sikkerhed endnu kan vide hvordan USA og verden for den sags skyld kommer til at se ud endnu, men ud fra hans taler og hans hyppige fremtræden i medierne, ser jeg det personligt som en tilbagegang i kvinders rettigheder. I ligestillingen. I medmenneskeligheden. Hvad får det af økonomiske konsekvenser? Igen, ikke kun i Guds eget land, men i Europa? I verden? Den mexicanske pesos er i frit fald – alle investorer etc trækker sig ud af Mexico. Kommer der en mur?

Man kan jo spørge sig selv om, hvor mange af sine valgløfter han rent faktisk kommer til at indfri. Selvom man er præsident kan man vel ikke bare gøre som man vil? Det er vel stadig en demokratisk process? Det er svært at tro, at en mand med 0 erfaring i politik, nu skal sidde med ved de tunge forhandlingsborde og bidrage til, at verden bliver er bedre sted. Jeg er ikke sikker på hvad det er for et sted lige pt.

Jeg har hjertebanken og det har jeg fordi frygten bobler rundt i mig. Uvidenheden om, hvad der skal blive af os. Skal vi have mere krig? Skal vi have økonomisk krise igen? Skal vi til at hade dem der ikke ligner os? Der er nogle ting, som minder så meget om noget jeg læste i historiebøgerne i folkeskolen. Forskellen er bare, at USA altid var heltene – hvem er de nu?

Brexit, Putin, nationalist partier, Erdogan, Trump – hvad bliver der af os?

(Visited 2 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg kan desværre godt se at der ikke er meget håb tilbage, men helt officielt, så er han altså endnu ikke kåret som vinder – du er lidt tidligt på den 😉
    Men derudover tror jeg at mit hjerte bløder lige så meget som dit lige nu!

    • Når man rammer “udgiv” i stedet for “gem” 🙃 Var lige hurtig på tasterne, men nu bliver det. Mine tanker er det samme😞 Det er ubegribeligt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *