7 ting ved jul jeg ikke forstår

 

..Hvorfor vi alle sammen skal nå “at ses inden jul”. Det kommer til at virke som om, at det er livsnødvendigt, at vi når at se hele omgangskredsen til glögg og kravlenisser inden 24 december. Som om julen står som en slags dommedag, hvor vi ikke rigtigt er sikre på, hvad der venter os på den anden side. Det er virkelig vigtigt at vi når at proppe kalenderen fuldstændig, med aftaler med perifere bekendtskaber, bare fordi vi er nødt til at ses inden jul!

… Hvordan det hvert eneste år kan komme bag på PostDanmark at det pludselig var december igen og virkelig mange skal sende eller afhente pakker. Så står man dér i posthuset i Føtex, med en liter mælk under armen, der næsten når at blive helt sur inden de andre 44 mennesker i køen før dig, har fået styr på deres post. Har formået at bruge et utal af timer ved afhentning af pakker på posthuset. Sad der så længe at jeg til sidst nærmest følte mig som ansat. Jeg var i hvert fald helt med på dagens skema, samt hvem der kunne gå til frokost hvornår.

… Hvordan det hvert eneste år kan komme bag på mig at det pludseligt er december igen og min konto må køres ba-bu-ba-bu til akutmodtagelsen på riget, hvor en overlæge i hvid kittel fortæller mig at der ikke er noget at gøre. Det eneste jeg kan gøre er at vente og se om blødningerne stopper… As if.. Hvordan kan det hvert eneste år komme bag på mig, at der er noget der hedder jul og derved også julegaver til dem jeg holder af??

… Hvordan julelys altid kan tage pusten fra en. Det er jo ikke fordi elektriske lamper er en mangelvare i dagligdagen, men når vi rammer december er det som om, at alle lys bare lige er ekstra hyggelige. Især på Magasin du Nord og Illums Bolighus og faktisk også Gerog J, gør det særdeles godt og får en til at gå hjem og klistre hele herskabslejligheden ind i lyskæder fra søstrene grene, velvidende at man højest rammer noget der ligner Pipi Langstrømpes veranda, fremfor lækkert bolighus med gigant budget.

… Hvorfor det ikke er blevet social acceptabelt endnu, at give sig selv en gave. Malou har gjort det lige så længe jeg kan huske. Så køber hun noget hun ønsker sig sygt meget, pakker det ind, smider det under træet og kan så åbne en gave hvorpå der står “til: Malou, Fra: Malou”. Vi griner altid lidt af det, fordi det er fjollet, men helt ærligt, det er jo skide fedt. Lige give sig selv et klap på skulderen og et ensidigt kram.

… Hvordan det kan være, at vi danskere har været så svine heldige med vores julemad? I Sverige får man kogt skinke og i Tyskland noget Wurst, mens vi her kan mæske os i svin og and og rødkål og brune kartofler. Wauw det er fedt.

… Hvordan jeg hvert år har glemt hvordan det nu lige er den der “Alene Hjemme” er skruet sammen og for 10. år i træk sætter mig foran skærmen når den toner frem på TV2 og igen igen igen kan konstatere, at jeg altså er blevet for gammel til at se nuværende narkoman folde sig ud som nutte-yngel, mens jeg alligevel skammer mig over at more mig fyrsteligt.

XX

(Visited 19 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *