Hvorfor må mænd aldrig være noget?

For en uges tid siden læste jeg Anne Sophia Hermansens blogindlæg om mænd der dyrker ekstremsport, eller mainstreamsport som hun kalder det. Med lidt kække vendinger (som vi jo meget godt kan lide) får hun givet enhver mand med et fuldtidsjob, en familie og en lyst til at lave en ironman et ordentligt rap over nallerne. For gud hvor er de egentlig latterlige, hva’?

Om det er fordi man ikke selv lige kan få lettet rumpetten eller der er et andet følsomt emne bag, så synes jeg faktisk at det er både tarveligt og nedværdigende og jeg kan ikke lade være med at tænke på det ramaskrig der havde været, hvis en mand nogensinde havde skrevet på den måde om en kvinde.

Min far er lige blevet 47 år. Min far startede med at træne til halvmarathon, så til marathon, så til triatlon og nu en halv Ironman. Og ja, han bruger meget tid på at træne, men min far er en fremragende far, der oser af overskud, velvære og ikke mindst endnu mere selvtillid (selvom det aldrig rigtig har været et problem). Vi talte om dette emne over frokost i weekenden, hvor han fortalte at det gav ham overskud til at være en bedre udgave af sig selv.

Hvorfor er det så lige at de her mænd skal pilles ned?

Det kan godt være at det er skrevet med et glimt i øjet, men det satte nogle tanker i gang hos mig. Hvorfor er det at mænd aldrig må være noget?
Vi har så travlt med ligestilling og kvinders rettigheder, at vi ind i mellem får pillet manden fuldstændig ned, at han sidder som en passiv kastreret labrador der venter på den næste kommando fra centralen. Jeg blev en smule harm, da jeg faktisk synes at det er en lidt underlig ting at være hånlig omkring. Der er noget ved det der kunne virke en smule misundelses-agtigt.  Jeg vil til hver en tid også foretrække at spise “tartar og pomfritter” i min fritid, præcis som ASH, men det får mig ikke til at tænke dårligt om dem der vælger anderledes.

Jeg tror bare vi skal passe på med, fuldstændig at tryne manden for på en eller anden måde, at fremme os selv, om det så er fysisk eller psykisk. Derudover ved jeg slet ikke, hvad der menes vi bør gøre med kvinder der beslutter sig for at lave en ironman, da dette udelukkende handlede om direktører eller andre højtstående, hvor det virker som om man ikke helt kan snuppe, at der er nogen der godt kan overskue det hele.

Jeg ved det er et giftigt emne, men når man skriver et indlæg som dette tænker jeg, at man må være klar over, at det sætter gang i en masse tanker. Jeg vil selv meget nødigt misforstås og vælger derfor også blot at sige, at jeg er ganske uenig i pointen.

XX

(Visited 5 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Åhhh hvor er det befriende at læse dit indlæg. Du har ret og hvor er det lige kvinderoller er på vej hen! Jeg vil ikke generalisere, men for pokker hvor har jeg mødt mange par hvor kvinden var kontroltårn og manden sad pænt på plads ved siden af og ikke turde gøre eller sige noget, før udstedt ordre. Tilbage til generalisering, det er desværre tit kvinder med en lidt lav uddannelse og hvorfor?? Er det som du selv siger, fordi skoen trykker og de har ondt i rumpetten over at andre har overskud til at gøre noget ??? Måske.. 
  jeg oplevede det værste tilfælde her i weekenden til en firmajulefrokost, som resulterede i at parret anført af kontroltårnet måtte gå i seng kl.22. Han var jo fuld og hun måtte jo passe på ham lød det sig. 
  Det skal siges at vi satte os til bords kl.19 og han var på ingen måde fuld. Stakkels mand. Og hvad der er endnu mere ærgerligt er at, han gør ikke noget ved det, for han tror alle kvinder er som kontroltårnet.. 
  øv ! 
  Det er dejligt du sætter fokus på det, Lad det sprede sig som ringe i vandt.. tak for et godt indlæg.
  Mvh Nanna-Rozalina 

 • Så fint beskrevet! Jeg er enig. Livet er ikke en konkurrence – og hvorfor skal vi hakke på hinanden? Hvad der virker for nogen, virker måske ikke for andre – men det er deres valg. Din far lyder virkelig sej, og hvis han får en masse ud af træningen og det giver ham energi til resten af tilværelsen, så skal han da gøre det. Hurra for forskelligheder, kvinder såvel som mænd. Lyst til træning eller ej. 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *