Fødselsdag

 

I dag er det d.08. December og jeg bliver i dag 23 år…

Ikke noget skarpt hjørne, ikke noget rundt, ikke noget stort, faktisk bare en dag præcis som i går hvor jeg nu pludselig er tættere på midt tyverne end starten af tyverne. Jeg elsker at have fødselsdag og kan gå fuldstændig i spagat af spænding. På det punkt føler jeg mig slet ikke voksen endnu. Men der er nu noget ganske specielt ved at have fødselsdag, om man kan lide den slags festivitas eller ej.

Jeg kommer altid til at tænke på, hvor meget der er sket siden jeg sidst sad med julelys i øjnene og morgenmadsbord, som jeg ved Lulle har knoklet for at få på benene, selvom hun læser til eksamen og arbejder som en hest. For et år siden sad jeg og skrev min eksamensopgave for 3. semester på KU og havde min sidste forelæsning i Moderne Litteratur, hvilket jeg kun kan huske fordi jeg kom for sent og den ene af de to drenge jeg læser med kommenterede på mit bælte… wauw.

For et år siden havde jeg nok været en smule skeptisk hvis jeg vidste, at jeg inden jeg var fyldt 23 havde:

… fået orlov fra mit studie og nu sad og ikke var helt sikker på om jeg skal tilbage til KU. Et helt år til at jagte drømme, udvikle mig og blive bedre til at vide, hvad det er jeg gerne vil.

… pendlet til Berlin i 10 måneder og haft omkring 200 dage væk fra min elskede base i København. Havde jeg vidst det for et år siden, havde det nok været meget hårdere. Sådan synes jeg altid det er når man er bevidst om, hvor meget man skal være på farten. Hvis man tager det som det kommer går det hele meget lettere.

… været i Budapest, London, Rom, Berlin, Schweiz, Brussels, Mexico, Reunion Island, Madeira og det meste af det for at arbejde. Jeg har været i branchen i mange år, men det er svært at slå hul på bylden. Jeg havde faktisk troet, at mine dage som model var ved at være talte, men lidt ekstra år på bagen og en smule mere modenhed var åbenbart det der skulle til. Vil helst ikke være en af de der kiksede typer der føler sig #blessed og #thankfull på instagram, men jeg føler mig fandme heldig over, at jeg får lov til at lave det jeg elsker hver eneste dag. Jeg er lykkelig over, at alt mit hårde arbejde endelig viser noget alvorlig pay-off.

… boet hos totalt fremmede mennesker i et halvt år og være okay med det. Da jeg tog til Berlin første gang og skulle bo i modellejlighed havde jeg malet det værste skrækscenarie. Jeg husker tiden i Milano, hvor jeg boede i modellejligheder der kunne få et asylcenter til at virke som et luksushotel.. Det var ganske rædsomt, med mange piger på meget lidt plads og dårlige forhold. Tyveri, sabotage og klikkedannelse. I Tyskland er det fuldstændig anderledes. Man bor privat hos familier, der stiller et værelse til rådighed hvor man kan lukke døren og være sig selv, eller deltage i fællesskabet, hvis man vil altså.

… at jeg skulle blive selvstændig med alt hvad det indeholder. Når man ikke før har anet en snus om matematik er det lidt overvældende at sidde med regnskab og moms – heldigvis bliver jeg godt assisteret af min super seje revisor.

… være nomineret til Zalando Style Icons. Igen, sorry for at være lidt klister kikset, men jeg følte mig altså lidt sej. Laura på 11 år der blev drillet med flyveører, rottetænder og overskæg titter stadig frem ind i mellem og får en smule oprejsning over, at livet også kunne være noget andet end ondt i maven over at gå i skole.

… sagt farvel til Niels i 5 måneder. For et år siden anede vi ikke, at Niels skulle på udveksling. Det var først engang i foråret at det hele kom på plads. Det har været ret specielt.. komplekst om man vil. Det har været afsindigt hårdt at skulle undvære hinanden, men også nødvendigt for vores udvikling hver især. For Niels’ uddannelse. For min karriere. Nu er tiden næste gået og det er ikke til at fatte. Vi klarede den endnu engang.

Jeg er spændt på at se hvad mit 23. år skal bringe med sig, men jeg ved det bliver noget ganske særligt. Allerede i morgen tidlig sætter jeg kurs mo Cuba, hvor jeg endelig skal genforenes med Niels. Cuba har været øverst på min bucketlist for altid, så jeg kan næsten ikke fatte at jeg endelig skal afsted.

XX

(Visited 21 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *