Nyt år

 

Sidder pt under bagende sol i det mexicanske paradis, Tulum og venter på at det er tid til at drage mod Guatemala. Der har været meget stille og jeg beklager da på sin vis også for mit digitale fravær de seneste ti dage, men programmet har været stramt og når jeg har haft en time eller to er den, helt ærligt og hands down gået til en liggestol i et solrigt spot.

Dagene er kørt total sammen og vi har haft en lørdags-følelse der ikke har været til at komme af med – altså en rigtig ferie følelse. Niels’ familie har været her de sidste to uger, over julen og det har været rigtig hyggeligt. Det var min første jul nogensinde væk fra mine forældre og Danmark, hvilket var ret specielt. Havde måske ikke rigtig regnet med, hvor meget denne ene dag egentlig betyder for mig før jeg vågnede om morgenen og for første gang i meget lang tid havde stik af hjemve i maven.

I morgen er det årets sidste dag og vi drager mod Guatemala, hvor vi forsætter vores eventyr mens Niels’ mor og søster rejser mod København. Vi træder ind i det nye år, i fuldstændig nye omgivelser, i et nyt klima, nyt samfund, nyt alt. Og jeg glæder mig.

Synes altid det er lidt svært det her med årsskifte. Man bliver så skide sentimental og føler at man skal sige farvel til noget og goddag til noget andet, men reelt set er det et tal på et stykke papir. Jeg vil derfor ikke lave nogle nytårsforsæt igen i år. Jeg vil derimod forsætte med at udvikle mig, forfølge mine drømme, gøre ting der gør mig glad hver eneste dag (også selvom det indebærer at gøre ting der ikke gør mig glad i pågældende øjeblik, men som jeg ved må gøres), lære af de mennesker jeg omgiver mig med, kysse min kæreste hver eneste dag (fordi nu får han ikke lov til at slippe fra mig) og sige JA til mig selv og NEJ til de ting jeg ikke har lyst til. Men det bestræbte jeg mig også på i 2016.

2016 har været afsindigt lærerigt og har måske faktisk været det hidtil “vigtigste” år for mig, hvor jeg for alvor føler mig som en voksen, er kommet over mit tidligere selvværdsproblem og for en gangs skyld har tilladt mig selv at tro på mig selv og have ambitioner. Øv, hvor kan jeg sige mange pæne ting om mig selv, hva?

Jeg synes det er fantastisk at bruge nytåret som forklaring på, at reflektere lidt over tilværelsen og gøre op med nogle af de tyraner vi selv skaber og ønske at gøre det bedre. Om det så er et rygestop, et vægttab, et brændende ønske om at blive bedre til at sætte komma, så tror jeg ikke det er skidt, at bruge nytåret til at rykke på de forskellige ønsker man har for sig selv. Jeg håber bare, at alle disse gode intentioner holder bare lidt længere end 2. januar.

Nu ligner det mig jo ikke, ikke at blive en lille smule sentimental, så jeg vil faktisk gerne sige tusind tak til alle jer der læser med. Jeg er meget overvældet og til tider bygger i lidt på mit opkommende storhedsvanvid. Tusind tak for jeres gode kommentarer, jeres interesse og for at I forstår mig, selv når jeg ikke forstår mig selv.

Rigtig godt nytår

(Visited 5 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *