Vinterferie Guide

Uge syv er over os, selvom det næsten føles som om juleferien knap er overstået. Vinterferien er utroligt hyggelig, hvis du altså spørger mig. Det er vådt, mørkt og ganske koldt uden for, så den byder sig virkelig til hygge og varme drikke.

Som barn rejste vi ofte, faktisk næsten hvert år på skiferie i uge syv, og senere tog jeg afsted til det mere berygtede end berømte Val T med gymnasiet. Men de sidste fem år, har vinterferierne enten budt på arbejde, studie eller alt andet end ferie.

Jeg kan rigtig godt lide at bruge min egen by – komme ud og opleve noget, spise et dejligt sted og se noget jeg ikke har set før. Jeg vil derfor komme med lidt tips og tricks til ting man kunne lave i vinterferien:

 Spis brunch på Fars Dreng: start dagen godt ud med en god, lækker, instagramvenlig brunch, som ovenikøbet er til at betale. Fars Dreng ligger i Palægade og byder blandt andet på, hvad jeg mener er byens bedste vafler.

Sving forbi glyptoteket: på H.C. Andersens boulevard, ja den der bliver sunget om i HOT af Nik og Jay, bliver man mødt af den smukke gamle bygning, der så fint bærer navnet ”Carlsberg Glyptotek”. Glyptoteket har en kunstsamling der indeholder over 10.000 værker, og så er den smukke glyptotekshave er must, hvis man har brug for at køre en lille kaffe ned.

 

Tag på marked: og her taler jeg altså om det helt nyåbnede Westmarket på Vesterbrogade, der ligger i Toves Galleri. Jeg har som nogle måske ved, boet på Vesterbro i små 4 år, hvor Malou og jeg i hele perioden har diskuteret, hvor underligt og ærgerligt det er, at en bygning som Toves skulle stå der og fuldstændig forfalde. Nu er det blevet til et rent streetfood mekka, der forhåbentligt kommer til at køre lige så fint som papirøen, nu hvor det jo desværre lukker ned. Niels og jeg var forbi, stort set lige da vi kom tilbage fra vores rejse og kørte confiteret andeburgere ned. Slet ikke dårligt.

Louisiana er bare altid en god idé. Udover at naturen i Humlebæk er virkelig smuk, også i disse kolde og nøgne tider, så er der noget varmt og imødekommende over Louisiana. I forhold til mange andre kunstmuseer har Louisiana noget der er meget unikt, det har hygge og varme. For tiden udstiller blandt andet Louise Bourgeois “Structures of Existence: The Cells”, som var hendes sidste inden hun døde i en alder af 98 år. Louisianas café er derudover også et hyggeligt sted at slå sig ned og drikke en kaffe, inden turen igen går mod det københavnske.

Tour de Helsingør – Kronborg og Søfartsmuseet ligger lige klods op ad hinanden, så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at overskue begge. Helsingør er endestationen med Kystbanen fra København og det tager omkring 40 minutter at komme frem. Helsingør er en utroligt charmerende by, med sine gamle fine huse, brostensbelagte gader og ikke mindst det store pompøse Kronborg, der våger over både land og sø. Som barn besøgte vi ofte Kronborg og gik i kassematterne, hvor vi vinkede til den sovende Holger Danske og bevægede os i den underjordiske del af slottet. Før hen lå Kronborg op ad det gamle skibsværft, som var noget af en speciel bygning. Rigtig mange Helsingoranere, der har passeret pensionsalderen for længst, har et personligt forhold til det værft, eftersom det lyder som, at hele byen nærmest har arbejdet der (eller, sådan lyder det i hvert fald når morfar fortæller historier). Da jeg var barn gik jeg i skole med en sød pige, der hed Simone og hendes far havde et kunstværksted på værftet, hvor vi fik lov til at komme og lave lerdimser. I dag ligger der et kulturhus, hvor Xfactor blandt andet lige har transmitteret fra, der er et bibliotek og så er Søfartsmuseet blevet en del af det også. Smuk arkitektur og spændende udstillinger. For tiden kører de temaer som “Sex and the Sea” – fordi vi alle ved at sømænd er glade for piger, og hvordan det har været at sende sin mand på havet.

Brunch og Ballet – jeg elsker ballet, som i mega elsker, hvilket jeg nok kan takke min kære Onkel Lars for, der siden jeg var ganske lille, satte mig på bilens børnesæde, i de flotte røde stole, så jeg kunne titte ud over damen med det høje hår, der altid endte med at sidde foran mig. På det kongelige teater kan man på lørdag tage til Brunch og Ballet, hvor man for under 100 kroner kan købe en mindre anretning fra Meyers, mens man overværer kompagniets morgentræning. Arrangementet er gratis at komme ind til.

Stop tyven – er klart for de mere barnlige sjæle, men jeg synes nu at det lyder helt vildt sjovt og ville ønske at jeg kendte et barn, som jeg kunne tvinge med. På politihistorisk museum kan man nemlig prøve kræfter med sine evner som efterforsker og være med til at udpege en tyv.

Gå i rundetårn – så bliver det vidst ikke mere old school. Kan stadig huske hvordan vi i folkeskolen kæmpede os op, på vores små korte børneben og i flyverdragt. Men det er altså utroligt hyggeligt, at stå og kigge ud over hele København i noget så fint og specielt som rundetårn.

XX

(Visited 12 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *