Om at blive spyttet i hovedet

I weekenden var jeg for første gang sådan rigtig på besøg hos Malou, i vores gamle lejlighed. Og dét var sgu lidt specielt, fordi jeg rent faktisk følte mig som gæst.

Jeg undrede mig om jeg ville komme til at mærke, at jeg ikke længere boede dér i den lejlighed på mit elskede Vesterbro og dertil kan jeg svare: JA SGU.

Hvorfor? Fordi Vesterbro har tygget på mig og spyttet mig ud igen i den seneste uge. Vesterbro har stødt mig fra sig.

I lørdags er jeg som sagt tilbage på Vesterbro, denne gang som gæst hos Malou. Vi spiste dejlig mad, slappede af og hyggede os – ikke den helt vilde feststemning eftersom vi havde været afsted om fredagen og vi, lidt rystende, allerede nu kan mærke at tømmermænd rent faktisk er en livstruende sygdom når man snart rammer midten af tyverne.

Jeg beslutter mig for at hoppe på den sidste bus mod Kgs. Nytorv, så jeg ikke behøver bøvle med taxa eller uber og sprinter afsted. Derfor glemmer jeg naturligvis mit ur, mine smykker og de indkøb jeg havde parkeret i lejligheden…. På vej ned til stoppestedet på Vesterbros Torv får jeg ved et uheld øjenkontakt med en mand på et lyserødt løbehjul… Han begynder at tale til mig på engelsk og under normale omstændigheder har jeg ikke noget i mod at tale med folk jeg møder på gaden, men der var noget ved netop ham der gjorde mig ganske utryg, på en måde jeg ikke har prøvet det før. Han mumlede enormt meget og jeg satte tempoet lidt op, men han blev ved med at følge efter mig og sige ting som: “I’m not a bad man”. Ved stoppestedet står der to piger og jeg går hurtigt helt tæt på dem, hvilket gør dem forskrækkede. Jeg tager min overfaldsalarm op af tasken og spørger pigerne om jeg ikke lige må stå lidt sammen med dem, da jeg altså virkelig er bange for ham manden på det lyserøde løbehjul.

Jeg ved ikke, om den ene pige ikke forstod dansk men hun trak sig i hvert fald væk fra mig, så manden nu kunne komme helt tæt på mig. Han blev ophidset ved med at sige “JUST SAY YES OR NO” hvortil jeg meget forvirret svarer “No, I don’t want anything from you”, hvilket gør ham meget vred. Så vred at han vælger at spytte mig i ansigtet. Spyt. I. Ansigt.

Jeg kommer instinktivt til at skrige og de to piger fra stoppestedet kommer over og spørger om jeg er okay. Det er jeg selvfølgelig, og så alligevel ikke. Aldrig i mit liv, har jeg prøvet noget så krænkende som netop dette. Følt mig så beskidt og ulækker og lille bitte. Min krop begyndte at ryste, fordi jeg egentlig var ret chokeret over udfaldet. Jeg valgte bevidst ikke at bruge min overfaldsalarm, da jeg var usikker på om det ville provokere ham endnu mere.

Jeg har boet på Vesterbro i 4 år uden nogensinde at føle mig utryg, bange eller truet. Jeg har slentret ned ad Istedgade på vej hjem fra byen alene, fordi jeg vidste at der ikke var nogen der ville mig ondt. Nu er det som om, at byen kan mærke at jeg ikke hører til mere. Jeg er gæst.

XX

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Ej, hvor væmmeligt! Det lyder meget random og kunne nok være sket for hvem som helst. Nu blev det så desværre bare dig, som det gik ud over… Håber du har det bedre nu.

  • Jeg er fuldstændig enig! Og heldigt at det “bare” var det. Det fik mig bare til at tænke på, hvor underligt et tilfælde det var. Jeg har boet der så længe, uden nogle som helst former for problemer og vupti – en uge efter jeg er flyttet står man dér med spyt i øjet og ganske lamslået ansigtsudtryk. Men igen, ingen skade sket – andet end min værdighed selvfølgelig 😉

  • Hej Karoline,
   Det er faktisk en jeg har fået af min brors kæreste – den er på størrelse med en elektronisk bilnøgle hvor der er en lille knap på. Når man holder den nede hyler den meget højt og voldsomt. Den kontakter ikke politiet eller lign. men er så larmende, at man ikke kan undgå at tiltrække sig opmærksomhed og i bedste fald, så bliver overfaldsmanden skide forskrækket og stikker halen mellem benene. Kan prøve at se om jeg kan finde navnet på den 🙂

   Dejlig dag til dig!

 • Skrækkelig oplevelse lyder det til, og træls når du som åben person faktisk svarede ham til at starte med.. 
  Hmm.. men godt at du er okay, og at du tager det på en pæn måde:)
  -Er helt vild med din blog btw. Er en rimelig ny læser, som virkelig nyder dine blogindlæg. Kan ikke helt finde ud af, om det er fordi du er så åben og ærlig. Eller om det er noget helt tredje, men helt hooked er jeg ihvertfalde. Så tak for dine kloge ord og ærlighed:)
  -Thiviya 

  • Tusind tak Thiviya! Det sætter jeg så stor pris på! Din kommentar gjorde lige min morgen endnu bedre! Tak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *