10 grunde til at I er bedste veninder

For et halvt års tid siden skrev jeg dette indlæg, om 10 ting kun bedste veninder forstår. I går lå jeg endnu engang i ske med mine bedste veninder og et kilo bland selv slik, så jeg fik sgu helt lyst til at skrive noget pænt om dem. Kom så i tanke om, at det havde jeg sgu da engang gjort. Derfor fik jeg uendeligt meget lyst til, lige at smide en repost – fordi jeg mener stadig hvert et ord:

#1 Hun er nummer 1 på din speed dial, da du dagligt står i en såkaldt 911, hvor lokummet endnu engang brænder og du har brug for hendes assistance. Dette behøver ikke være i fysisk form, men så længe hun altid er beredt på at lægge øre til en omgang brok over chefen, en sjov anekdote om manden i bussen der pillede næse og tørrede bussere af på sædet foran eller dilemmaet om hvorvidt man bør overveje at komme på Tinder, så fortjener hun den fine betegnelse. I har altid noget at tale om, selvom I ser hinanden ofte og der er aldrig nogesinde akavet stilhed.

#2 Man behøver ikke at være sammen, bare fordi man sidder en halv meter fra hinanden i sofaen. Det er fuldstændig i orden at tjekke instagram, snappe med sin mor og gå i svime over facebook på hver jeres telefon. “At lave noget” behøver ikke at være ensbetydende med, at man skal fise ned på en café og betale overpriser for en latte. At være bedste venner giver friheden til ikke at lave noget når man er sammen, men det er altid hyggeligere ikke at lave noget sammen med andre.

#3 Falder du ned af alle trapperne på det gamle Sunday kan du være helt sikker på, at dine bedste veninder vil hjælpe dig på benene igen – men ikke uden at være ved at kløjs i et ubarmhjertigt grin over, hvor uhyre morsom du så ud, da du på usikre vodka-stænger og lidt for høje stilletter forsøgte at smug dig let og elegant ned af trapperne. Det er også dem der holder dit hår, når du kan mærke at den sidste Gin’Tonic er på vej retur, men de sørger også lige for at forevige det på et lille billede eller en film, der selvfølgelig kun er til internt brug – I er jo veninder.

#4 I forstår faktisk ikke helt, hvorfor det er at TV2 ikke har ringet til jer endnu og spurgt om I ville overtage Natholdet, da I selv er overbeviste om, at I altså må være de sjoveste mennesker på denne jord. Den ene joke efter den anden farer gennem rummet og latterkramperne vil ingen ende tage når I først folder jer ud. Hvis ikke I er indbegrebet af god humor, så ved du snart ikke hvad der så er.

#5 Skulle der laves en dansk udgave af Destinys Child, så er I ikke i tvivl om at der bliver ringet til jer. Når I kører bil eller er til opvarmning, eller bare tager opvasken bliver I gang på gang overrasket over, hvor fedt det egentlig lyder når I synger sammen. Der er ikke det 90’er hit I ikke kan hele teksten til og hvad jeres stemmer angår – bare wauw. Selvom at hvis det en dag blev optaget, ville I indse at I mest af alt lyder som en hankat i kamp med en kloakrotte.

#6 De har altid din ryg, også selvom du er fuldstændig vanvittigt og ude af trit med virkeligheden. De bakker op og støtter, som næsten ingen andre kan og de lader dig ikke stå alene med dumme og uretfærdige følelser. Hvis din veninde så sin kæreste klaske en anden pige i måsen, selvom du nok synes at han bare forsøgte at klemme sig forbi hende, så bakker du selvfølgelig din veninde op og du tager altid hendes parti. Dog er det ens bedste veninder der formår, at hive dig ned på jorden igen og få dig til at slå koldt vand i blodet. Om det så er på grund af hysteri eller storhedsvanvid at du er ved at miste jordforbindelsen, så kan du være sikker på, at de nok skal få dig tilbage til virkeligheden.

#7 Hvis folk overhører en af jeres samtaler kunne I let forveksles med en gammel, politisk ukorrekt havnearbejder der ikke er bange for at dele ud af kærlige drillerier og verbale tæsk til hinanden (på den interne og sjove måde). I har jeres eget sprog som kun I mestrer til fulde.

#8 I har et næsten telepatisk forhold til hinanden, hvor man bare ud fra udtrykket på den andens ansigt kan fornemme hvad der nu skal ske eller siges. Du står med telefonen i hånden og er klar til at ringe hende op, da din telefon pludseligt bimler og bamler inden du trykkede “ring op”, da din veninde har tænkt den samme tanke.

#9 Blufærdighed er en by i Rusland. Fraser som “hold lige mit bryst” og “nu tæller jeg til 3 og så hiver jeg den voks-strips af” bliver til tider brugt, samtidig med at man kan tale åbent om alt mellem himmel og jord. Det er de veninder man aldrig føler sig blottet foran og som altid lige kan tjekke hvad den underlige knop på ryggen egentlig er og som altid står klar med netdoktor og gåde råd, hvis det nu engang skulle ske at det hele igen brændte på.

#10 Man siger at venner er den familie man selv vælger, men det er nu ikke helt sandt. Dine veninder skal ikke elske dig ubetinget, som ens familie i høj grad gør, men de gør det alligevel. De ser dig når du er bedst, men de håndterer dig i den grad også når du er værst. Og alligevel er de ikke løbet skrigende bort endnu. Dine bedste veninder støtter dig, hjælper dig og gør hvad de kan for at løfte dig. De tilfører energi og latter til din hverdag og hjælper dig med, at udvikle dig til at blive den bedste version af dig selv.

Til alle veninder.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *