Skal man slette billeder af sin eks på facebook?

Et yderst prikært emne, hvis jeg altså selv skal sige det.

Du har slået op med hvad du troede var dit livs kærlighed, der i virkeligheden viste sig, at være din røvs natlampe. Når man slår op med nogen er det lidt som om, der er nogen der er død. Eller i hvert fald noget. Livet som man nu engang kender det, bliver aldrig det samme, og om man vil det eller ej, byder hjertesorger på et stort åben sår midt i brystet, som man ikke kan få til at forsvinde, før tiden tillader det.

Mine veninder og jeg har ofte diskuteret, om man skal slette billeder af sin eks fra de sociale medier eller hvad?

På den ene side, så er det en del af ens fortid og ens liv, som man har lagt så mange følelsesmæssige ressourcer i, at det nærmest virker kriminelt at slette det og lade som om det aldrig har fundet sted. På den anden side, er det et afsluttet kapitel, som måske blot minder en om den smerte som hjertesorger påfører en.

Det er virkelig et spørgsmål der deler vandene.

Vi har alle en fortid, som man ikke kan eller skal løbe fra, men kan man ikke værne om sin fortid uden at have kysse-kærestebilleder på facebook med sin eks? Helt ærligt, så tror jeg at jeg ville synes det var en smule underligt, hvis der i Niels’ profilbilleder på facebook gemte sig et kærestebillede med hans ekskæreste, selvom jeg kender hende og hun er en mægtig sød pige. Det er sindssygt vigtigt, at respektere og anerkende fortid hos sin partner, men er det nødvendigt at flashe denne fortid offentligt?

Jeg er med på, at hvis man nu skilles som venner, så er der måske ikke grund til at slette feriebillederne fra Kroatien, da dette så pludselig blot er en tur man var på med en virkelig god ven, men ”skylder” man ikke sin nye partner at moderere det en smule, så der ikke pludseligt opstår tvivl om, hvorvidt pågældende kæreste nu egentlig er ovre tidligere kæreste?

Den kæreste jeg havde før Niels, var da jeg gik i 9. Klasse og der kunne der altså godt ryge lidt kærestebilleder på facebook. Det var perioden hvor instagram slet ikke fandtes og man meget aktivt delte albums fra enhver fest med titler som ”Fest hos Malle” eller ”08.08.2008 <’3”. Men da jeg mødte Niels, og vi blev kærester, så moderede jeg selvfølgelig de billeder, af respekt for det nye forhold der skulle til at blomstre. Fordi er det ikke lidt at dvæle ved noget ”der var engang”, når man end ikke nænner at fjerne billederne offentligt? Jeg er sikker på jeg har dem på min gamle acer computer et sted, da jeg aldrig har ønsket at slette nogen eller noget. Jeg mener bare, at det måske ikke behøver at ligge offentligt tilgængeligt.

Igen, så har vi alle en fortid og et ”tidligere liv” inden vi mødte den vi er sammen med nu, og det er altså rigtig vigtigt at respektere og acceptere, for det er ikke noget man kan eller vil ændre. Alle de mennesker vi møder på vores vej, er med til at forme os og gøre os til dem vi er, det må man aldrig glemme! Heller ikke om sin elskede, der ikke kunne være blevet den han/hun er uden de mennesker der har braget gennem deres tilværelse på et tidspunkt. Mit spørgsmål er bare, hvor går grænsen? Hvornår er det tid til at slutte kapitlet og starte et nyt? Er man forsmået hvis man ikke har lyst til, at se sin kæreste fjollet og forelsket i en anden, hver gang man ved et uheld scroller gennem han/hendes album?

Jeg ved, at mine veninder har meget forskellige tilgange til det og faktisk, viser der en rigtig stor forskel når jeg inkluderer mine drengevenner, der faktisk slet ikke forstår problemet.

Den er svær synes jeg… Hvad synes I?

XX

Husk at følg mig på instagram: laura_lundsgaard 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Hej Laura

    Jeg har samme dilemma, for skal jeg slette mine billeder af min daværende kæreste på både facebook og instagram eller lade dem være? Hvis jeg spørger min veninde så siger hun også at alle har en fortid, men hvis jeg spørger en anden veninde så siger hun at jeg skal slette dem, fordelen ved at slette dem, er så slipper jeg for at blive konfronteret med dem på årsdagene for jeg havde lagt dem op. Men jeg ser dem ellers ikke til dagligt, hvad mindre jeg går aktivt ind og kigger på dem. Jeg vil så nok fjerne dem hvor ham og jeg er på, når jeg på et tidspunkt finder en ny.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *