10 TING MØDRE GØR:

Vi har dem alle sammen: mødre. Alle forskellige, men alle sammen usandsynligt ens, selvom de selv er overbevist om, at de har fundet opdragelsens gyldne vej, ene og alene.

Mødre er en sjov størrelse. Helt forblændet af deres ubetingede kærlighed til deres yngel, er det ind i mellem som om, at de fuldstændig glemmer den virkelige verden og handler komplet irrationelt (hvilket selvfølgelig er ganske rationelt i deres eget univers) og får dig til at undre dig over, om du mon er den eneste der står med et styks tosset mor på hånden. Dertil kan jeg svare nej…. vi har dem alle og jeg har her lavet en liste over 10 forunderlige ting mødre gør:

Argumenterer fremragende: lur mig, om du ikke på et eller andet tidspunkt i dit liv har været uenig med din mor. Måske endda skændtes lidt? Uanset hvad, så har moderen ret til, at komme med det ultimative argument over dem alle, som INGEN kan argumentere i mod, ligegyldig hvor dygtig og kommunikationsuddannet du er: “Hvorfor? FORDI JEG SIGER DET!” og “Hvis alle de andre sprang ud fra en bro, ville du så også gøre det?!”. Der er lige som ikke rigtig mere at komme efter, når de to üpperste argumenter er blevet slynget ud i lokalet.  

Er meget praktisk anlagt: mødre er sådan nogen, der altid opfordrer dig til at købe tøj/sko i en større størelse.. Bare så du kan have en tyk sweater inden under eller en ulden sok i, fordi så går det jo også til vinter! Selvom du ved at du kun bliver glad for dunjakken i small, så er det som om, at din mor formår at se dig dybt i øjnene og på en eller anden måde hypnotisere dig i bedste Kaa fra junglebogen stil og inden du ved af det, banker du ud af butikken med poser fyldt af tøj der er alt alt for stort – men som du selvfølgelig kan have en sweater inden under.  

 

Ved så meget bedre og har irriterende ofte ret: Du gad måske ikke lytte, da din mor sagde at det altså var ALT for koldt at skride afsted i læderjakke og converse i januar og minus 14 grader, men du insisterede på at vide bedre. Selvfølgelig var det alt for koldt, men som om du vil lade din kære moder vide det. Derfor forsøger du i smug, at holde din ultimative forkølelse/lungebetændelse hemmelig, men intet er hemmeligt for mødre. De ved nemlig alt. Hvordan ved jeg ikke, men det er vel en af de der frynsegoder ved at være mor.

Nægter at lade dig sige “farvel” når I taler i telefon: hver eneste gang du forsøger at færdiggøre en telefonsamtale, er det som om din mor lige kom i tanke om, at hun vidst ikke minutiøst gengav “Harry Potter og Flammernes Pokal” for dig, hvilket må gøres inden i kan sige rigtig farvel. Du lægger op til, at sige “hej hej og vi ses” til mutti flere gange, men det er som om, at hun er døv overfor det og ganske upåvirket forsætter sin historiefortælling, om perifert familiemedlem der har fået cuttet tommelfingeren af i hækkesaksen.

Hun kan finde ALT: jeg ved ikke, om det er en særlig “gave” der følger med når man bliver mor, eller om det netop er indikatoren for, at man er klar til at blive det, når man seriøst kan finde ALT.
Mig: “Mor der er ikke mere mælk?”
Mor: “Jo, kig i køleskabet”
Mig: *stikker hele overkroppen ind i køleskabet og gennemgår systematisk hver hylde* “Den er der altså ikke”
Mor: “Det er den altså, kig så ordentlig efter, jeg gider ikke komme ud og så står den lige for næsen af dig”
Mig: “MOR DEN ER DER SERIØST I-K-K-E!!
Mor: *rejser sig, åbner køleskabet og pludseligt er mælken tilbage i døren hvor den altid plejer at stå* “Se, hvad sagde jeg??”
Mig: “HVORDAN GØR DU DET?!”

Siger ting som: 
“Det her er altså ikke et hotel at du ved det…”
“Ingen har sagt at livet er retfærdigt”
“Luk lige døren – er du født i et S-tog?!”
“En dag bliver du taknemmelig for det her”

Elsker at tage billeder på Iphone: tror at alle mødre har en skjult japansk turist gemt i sig. De formår i hvert fald at affotografere ALT. De er især gode til, at hive kameraet frem i det sekund man har proppet kæften med mormors æblekage og har en stor klat flødeskum dinglende fra mundvigen og på en eller anden måde formår at trykke på knappen (med lyd og gerne zoomet helt ind), hvorefter de deler det på facebook, fordi ja, mødre er dem der stadig deler ting på facebook.

Prøver at forstå teknologi:

 

Tissede næsten i bukserne af grin, da jeg faldt over denne.

Skyder alt skyld på smartphonen: Hvis man beklager sig over lidt ondt i hovedet eller at man ikke kunne nå at spise frokost, så er det jo nok fordi du har hovedet nede i den telefon hele dagen!

Elsker dig som ingen andre kan: Er der en ting du aldrig må være i tvivl om, så er det at alle ovenstående ting ubetinget er på grund af, at mødre elsker en som ingen andre. De knus-elsker dig og alt de gør er med intentionen om, at give dig de bedste forudsætninger for, at blive den bedste udgave af dig selv. De vil kaste sig ud foran en bus for dig, hvis de vidste at de kunne redde dig. Mødre kan noget ingen andre kan.

Vi elsker jer mødre!

(Visited 29 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *