Mindre mand fordi man går op i shampoo?

Vi kvinder har meget meget travlt med, at sørge for at ingen, og især ikke mænd, skal proppe os ned i nogen som helst kasser, fordi vi har ret til at være dem vi er! BUM!
– og det er også ganske rigtigt.

Dog er der stadig en gruppe, der til tider sidder lidt fast i nogle forældede konventioner om hvordan deres køn bør og skal opføre sig: nemlig mændene.

Bevares, de er kommet langt mere i kontakt med den følsomme side, nu hvor der ikke er nogen der rynker på næsen hvis farmand er på barsel, triller barnevogn eller er den der står for madlavning, men et punkt hvor nogle mænd stadig føler sig i klemme er når det kommer til metroseksualiteten og det at gå lidt ekstra op i sit udseende.

Hvis en mand går ekstra meget op i sit udseende, bliver der hurtigt stillet spørgsmålstegn ved hans seksualitet, som om at han da må være ekstra meget i kontakt med sin feminine side, hvorfor skulle han ellers gå op i shampoo, ansigtsmaske og hårfjerning? En af mine venner fortalte mig, at hans kæreste havde bedt ham om ikke at fjerne hår under armene, fordi “rigtige mænd har hår under armene”, selvom han ikke kan holde det ud. Men samtidig, er det ikke rart at føle sig mindre maksulin, i sin kærestes øjne, fordi man gør noget der er “unormalt”. Prøv at vend den om; hvis en fyr havde sagt til sin kæreste, at hun altså ikke var en rigtig kvinde hvis hun ikke barberede sig under armene? Hvilket ramaskrig der ville komme ud af det. Diskriminerende og undertrykkende, og total forældet opfattelse af kønsroller.

Jeg har også en veninde, der ytrede, at hun bare gerne ville finde “en rigtig mande mand, med hår på brystet og et provider-gen”, men altså, hvad fanden er en rigtig mand? Ligestillingsdebatten er til tider en smule snævertsynet, hvis du spørger mig (og nu får jeg sikkert hele Danmarks feministiske bevægelse på nakken), taget i betragtning, at vi altså har fået helt nye kønsroller og opfattelser af disse, bare i løbet af de sidste 20 år. Følsomme mænd, der går op i ting, der førhen har været stærkt forbeholdt kvinder, bliver altså til tider mødt af fordomme og fjogede grin fra gutterne i fodboldklubben, når det bliver gennemskuet at de har fået en pedicure eller noget sol. Blot fordi disse mænd går op i deres udseende, fremtræden og ikke mindst deres selvopfattelse, betyder det altså ikke, at de er anderledes eller underlige. Det må da være for fedt, at have en mand i sit liv, der går op i at have det godt med sig selv og dyrke de ting som han ved, kommer til at gøre ham mere glad og selvsikker.

Jeg tror også at denne udvikling, denne metroseksualitetens æra, er med til at knytte mand og kvinde tættere sammen. Forstå hinanden og nogle af de behov man har. Jeg kan godt lide, ikke at have hår under armene, ikke fordi der er nogen der kræver det af mig, men fordi sådan har jeg det bare bedst, lige som nogle mænd har det bedst hvis de ikke har urenheder, derfor vasker de ansigt og bruger fine cremer.

Og ja, jeg kan da også til tider blive en smule paf, når jeg efterspørger en håndcreme og det er en af mine drengevenner der kaster den mod mig, inden mine veninder får åbnet håndtasken, men det er også forkert af mig. Det er tid til,at lægge de forældede kønsroller bag os og prise os lykkelige over, at vores mænd gør hvad der gør dem gladest.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *