“Man er kun kærester så længe man tror det er for evigt”

Da jeg var yngre, var jeg altid bange for, at sige til mine veninder, at jeg var helt sikker på at jeg skulle være kærester med min kæreste for evigt. Jeg vidste, at de ville synes jeg var naiv og latterlig, og at ingen af dem nogensinde kunne finde på at sige noget så tåbeligt. Det var ret “trendy” at tage det super afslappet, i forhold til alt.. faktisk være en smule ligeglad… Så tvang mig selv til, at leve under “vi-tag-det-bare-dag-for-dag”-mantraet, selvom alt inden i mig skreg efter, at drømme mig ind i den fremtid jeg håbede på.

For et par år siden, var jeg venner med en rigtig cool fyr, der på et tidspunkt spurgte ind til noget med min kæreste og jeg, der lå lidt langt ude i fremtiden. Jeg svarede med mit auto-svar: “uh, sådan noget tænker jeg aldrig på, vi tager det bare ganske afslappet”, hvorefter han stirrer på mig og siger, at det da er noget underligt noget. Man er vel kun kærester så længe, at man tror på at det er for evigt. Og han havde ret.

Alt det vi investerer følelsesmæssigt i et andet menneske, tror jeg er med så stor risiko, at man er nødt til at tro på det, for ikke at vide, at ens hjerte på et tidspunkt skal slås itu. For ikke at blive bange.

Og sådan tror jeg, at det gælder for alle kærester i alle aldre, om man tror det eller ej. Derfor er det også sindssygt vigtigt, ikke at bagatellisere teenage-kærester og deres følelser, da de kan tro lige så fuldt og fast på “at leve lykkeligt til deres dages ende”, som enhver anden. Eller rynke på næsen af sin veninde, der kun har datet en fyr i 2 måneder, men er sikker på de skal være sammen, fordi det er en forudsætning for succes. Og så kan det godt være, at du som udenforstående godt kan se, at der måske ikke er en livstid i det forhold, men respekten for andre menneskers følelser ligger i, at lade dem føle som de gør.

Jeg tog lynhurtigt denne frase til mig, og blev egentlig overrasket over, hvor mange af mine venner og veninder der følte det samme. At man kun er i det, så længe man tror fuldt ud på det. Ligesom med så meget andet her i livet.

Det er som om, at det er lidt forbudt, at tro på noget så fuldt og fast, især som “for evigt”. Og jeg ved, at dem der ser glasset halvt tomt, sikkert også er dem der bruger udtrykket “intet varer evigt”, men der må jeg altså sige, at jeg er meget uenig. Det er hvad man gør det til. Det er hvad man driver det til. Også når det kommer til kærlighed.

Det er som om, at for evigt er forbudt land, med mindre der er nogen der kaster sig på knæ for dig, får beskidte bukser og spørger om du vil ride mod livets solnedgang med ham/hende. Som om tanken i sig selv er forbudt.

Hvorfor er kærlighed ikke noget vi rigtig tør tro på?

(Visited 16 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Søde Laura, så fint et indlæg. Jeg er helt enig med dig – måske er det naivt, men hvad fanden, hvorfor skulle man være kærester med én, som man ikke regner med at skulle være kærester med for evigt? Så forsvinder kærligheden vel et eller andet sted.. Hvis man allerede ser afslutningen? Det tror jeg i hvert fald.
  P.S. Jeg tror også på dig og Niels! 

 • Det her indlæg er det mest ægte, fantastiske og rigtige jeg nogensinde har læst!
   Jeg kan relatere fuldstændigt – og jeg er så enig! Jeg tror inderligt på, at min kæreste og jeg er sammen for evigt- trods vi kun er 19 og 20. Jeg havde det dog anderledes med min ekskæreste. Jeg kunne på ingen måde forestille mig, at vi skulle bo sammen, leve sammen osv- og det var ligesom også her det gik galt. Jeg troede ikke på det. Men det her forhold- trods det kun er et halvt år gammelt, jeg tror inderligt på det. Og jeg kan forestille mig det hele! 
  Jeg tror du har helt ret i, at det er næsten er tabubelagt at sige “for evigt”- men jeg tror også på, at det, som du pointerer, kun holder så længe man selv tror på det. Tak tak tak for smukt og dejligt indlæg (once again) <3

  • Kæreste A,
   tusind tak for din kommentar! Og sikke en fin historie. Mange kærlige tanker din vej.

 • Af hjertet tak for dette, Laura! For du har helt ret. Jeg har altid haft det som dig, og følt mig helt forkert på den, når jeg har haft disse tanker om fremtiden! Så tak, fordi jeg ikke er helt forkert på den, når jeg drømmer om at leve lykkeligt til mine dages ende med min kæreste! 

 • Kære Laura, dine indlæg er altid så fantastiske!! Jeg er fuldstændig enig med dig omkring kærligheden, jeg er selv i et forhold og håber da alt i verden at det er ham og jeg forevigt. Men jeg tror bare at vi mennesker måske er en smule bange for tanken om at det kan gå i vasken?? Selvom vi ikke burde tænke sådan.

 • Ærligt og fint indlæg. Jeg har været kærester med min kæreste siden vi var 13 år og i dag er vi 23, så vi har været sammen i lidt mere end 10 år, og jeg høre hele tiden for hvor meget jeg er gået glip af ved single livet, men jeg tror bare jeg fandt den helt rigtigt i en meget ung alder. Idag bor vi sammen, og hverdag jeg tager i skole om morgnen glæder jeg mig til at komme hjem til ham igen.

 • SÅ fint et indlæg!! Det gør mig så glad at læse! Min kæreste og jeg er begge 21, og det er nu snart 7 år siden vi blev kærester.. Jeg kan huske i starten, hvor mange sagde det kun ville holde et par måneder, at vi var alt for unge og naive. Jeg svarede præcis på samme måde som dig – at vi jo måtte se tiden an og leve i nuet. Inderst inde har jeg altid troet på os, og det gør jeg selvfølgelig stadig.  Hvilket forhold ville det ikke også være, hvis man ikke rigtigt tror på det holder? Jeg drømmer tit om hus og bryllup og familie, men det er aldrig nået man tør sige højt. Jeg er glad for, jeg ikke er alene om at svæve rundt på en lyserøde sky, hvor kærligheden varer evigt. Tak!

 • Hej Laura. Jeg er ikke helt enig i din blog. Du spørger til sidst hvorfor kærlighed ikke er noget vi helt tør at tro på. Jeg er sikkert langt fra den eneste som kommer fra en skilsmisse familie hvor alle historierne fortæller at de startede godt og smukt, blev gift og fik børn og derefter blev de så forskellige at de ikke kan være i samme rum og siden har været fjender. Jeg kan godt sætte mig ind i, hvad hvis man ændre sig og kærlighed bliver forfærdelig. For mig er jeg ikke nødvendigvis sammen med min kæreste for evigt, men så længe vi har det godt sammen og kan samarbejde om de problemer der opstår. Man kan sige at det er et partnerskab med kærlighed. Det er også et godt forhold i min optik.

  • Kære Kit,
   Tak for din kommentar!
   Jeg mener ikke, at man skal blive sammen uanset hvad, for at hellige sig “for evigt”. Det jeg skriver om er, at man vel kun skal være i et forhold, så længe man kan se en fremtid i det? Så længe man et eller andet sted tror på det holder, fordi hvad er pointen ellers?
   Lige nu tror jeg da på, at min kæreste og jeg skal være sammen, men som jeg også skriver, så kan det være det ændrer sig på et tidspunkt, og så er det vel dér man finder ud af, at gøre noget andet? Men så længe jeg tror på det, så er vi vel det rigtige sted.

   Jeg er ikke helt naiv, og jeg ved at livet har meget at byde på endnu – men jeg synes det er en lidt kedelig holdning, hvis man altid skal overveje nedture og ikke rigtig turde tro på, noget så uforståeligt som for eksempel kærlighed. Igen, så handler indlægget ikke om “for evigt”, men om troen på, at det man har er der fremtid i. Om at tro fuldt og fast på de følelser der buldrer gennem én.

   Men det er naturligvis helt i orden at vi er uenige 🙂 Jeg er bare glad for, at du deler!
   Knus og dejlig mandag

 • Det er simpelthen så fint skrevet! Følger dig på Instagram og likede billedet, hvor du havde skrevet, at du havde udgivet det her indlæg… men så tænkte jeg, at jeg alligevel hellere burde smide en kommentar herinde til dig.. For det var jo egentlig ikke billedet (selvom det også var fint), jeg likede – men din tekst!
  Det er så rart at se den her problematik på skrift. Jeg har taget mig selv i, at lave en moonwalk, når jeg kommer til at tale om at blive gammel sammen med min kæreste – faktisk mest over for ham. Gør det sjældent længere, men på tidspunkt et var det næsten en joke, at vi begge ikke kunne tale om at få børn – eller at blive gamle sammen, uden at skulle have en ironisk distance til det. Det er virkelig underligt, da vi begge er meget bekræftende over for hinanden og hele tiden har troet på varigheden af vores forhold. Det er egentlig lidt synd, at det skal være sådan, for det er slet ikke retfærdigt over for det forhold vi har.
  Skide god tekst Laura! Den sætter virkelig gang i en lidt for usynlig debat 🙂

 • Hej Laura! Tusind tak for dit blogindlæg. Jeg læste det dagen efter min ekskæreste og jeg slog op (maj måned sidste år), og dit indlæg gjorde mig rigtig, rigtig glad. For vi gik nemlig fra hinanden, fordi vi ikke kunne se en “for evigt” sammen. Det var rigtig rart at læse, at man ikke gik fra hinanden for ‘ingenting’ – men at det gav mening at stoppe forholdet. Jeg har flere gange gået ind på siden her igen for at genlæse indlægget, fordi det minder mig om, at jeg tog den rigtige beslutning. Så mange tak for det!

  • Kæreste Kat,
   Tak for din besked og din ærlighed <3 Du er fandme stærk og sej – der er jo også noget omkring tryghed når man har været i et forhold længe. Det kan være svært at skelne mellem kærlighed og tryghed tror jeg.
   Hvor er det sejt at du mærkede efter i maven.

   Knus

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *