Jeg er droppet ud af mit studie

Jeg ved ikke om I kan huske denne her jeg skrev i vinter, hvor jeg virkelig var i vildrede over, hvad der skulle blive af mig. At jeg måske ikke var landet lige dér hvor jeg synes jeg burde. Men at jeg samtidigt ikke turde, at sadle om. Jeg var for bange for det ukendte.

Jeg har derfor forsøgt lidt, at få tingene til at hænge sammen, med arbejde, skole og de mange rejsedage, som arbejdet byder på. Og det har ikke været muligt for mig. På grund af nye regler, kan man ikke længere blive på uni ( i hvert fald ikke der hvor jeg læste), hvis ikke man består minimum én eksamen, hvilket jeg godt kunne se ikke ville blive aktuelt, eftersom jeg ikke har været deltagende. Jeg tog derfor konsekvensen og meldte mig ud. Derved har jeg mulighed for, at søge om genindskrivning uden besværet det medfører, at blive smidt ud. Fordi jeg skal have min uddannelse før eller siden – det er for naivt at tro andet.

Det var med 100 meter spurt-puls, dryppende af sved og minus vejrtrækning, at jeg sendte blanketten afsted. Fik naturligvis kvalme med det samme, som jeg altid gør når der sker noget stort i mit liv.. det sker så mest fordi jeg glemmer at trække vejret. Og minutterne efter gik jeg i panik, og overvejede at ringe til administrationen med det samme og sige at jeg slet ikke mente det på den måde. Men besluttede mig lige for, at gå en lille tur med lydbog og solbriller og fordøje situationen.

Jeg var faktisk glad og ikke mindst lettet. Endelig følte jeg, at jeg havde taget skridtet 100% og nu for alvor tror på mig selv. Må lade det bære eller briste. Og det motiverer mig.

Det er ikke så forfærdeligt længe siden, at jeg blev 23 år og jeg har førhen følt mig presset til, at skulle have tjek på mit liv, vide hvad jeg gerne vil og hvordan jeg skal blive det, men sandheden er, at efter jeg har fået mulighed for, at snuse til flere ting er jeg blevet i tvivl om, hvad det præcist er jeg brænder for.

Lige nu, har jeg nogle jobmuligheder som der er en klar udløbsdato på, på et eller andet tid. Der er vind i sejlene og jeg har besluttet mig for, at ride bølgen ud og lære alt hvad jeg kan, som ikke står i et af de (mange) kompendier jeg har fra uni.

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg skal have en uddannelse eller måske endda gøre den jeg tager en puster fra færdig på et tidspunkt, men lige nu trækker drømmene og ambitionerne mig i en anden retning. Og jeg vil for én gangs skyld tillade mig, at respektere min mavefornemmelse fremfor min fornuft. Jeg vil tro på, at det jeg gør lige nu er det rigtige. Jeg vågner hver eneste morgen og er spændt på, at smække stængerne ud over kanten og komme i gang med dagen.

Jeg er som sagt 23 år gammel, jeg ejer ikke noget, jeg har ingen børn, jeg er ikke gift – jeg har ikke så mange forpligtelser endnu. Jeg ved ikke, hvornår jeg ellers i mit liv skal kaste mig ud i noget som helst alá det her. Jeg er den ultimative livrem-og-seler-kind of gal, så jeg gør ikke noget uovervejet.

Jeg har i noget tid vidst, at jeg skal være min egen. Hvad end så det betyder. Men jeg ved, at jeg vil stå til ansvar for mig selv. At jeg vil lave noget. Skabe noget.

Jeg håber at I vil følge med mig på min rejse.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Jeg har selv været der. Havde brugt 3 år på engelsk-studiet og kæmpede virkelig men det var ikke mit kald. Jeg har spildt SU og er nu et andet sted hvor jeg kan se mening med det hele. Jeg glæder mig til at blive færdig og arbejde – min uddannelse på nuværende tidspunkt giver mig uendelige muligheder. Men det der tæller mest, er at jeg kan mærke dybt inde i maven at det er det rigtige. Selvom det giver én en kæmpe fiasko følelse at droppe ud og efterlade noget ufærdigt. Held og lykke med det hele!

  • Kære Nana,
   Det er jeg virkelig glad for at høre! Altså, at du også har stået i denne situation.
   Og hvad sker der for fiasko-følelsen?! Den smider jeg i skraldespanden med det samme(!).

   Tak for din mega nice kommentar!

 • Sindssygt dejligt og frigørende indslag. Du er en meget dygtig skribent, du formår altså virkelig at efterlade små stykker af dig selv i det du skriver og det bliver både meget, meget fint, gennemtænkt, inspirerende og “empowering”. 

  • Kære Anna,
   Tusind tusind TUSIND tak! Det gjorde mig virkelig glad!
   Det er altid nervepirrende at kaste sig selv out there. Tak!

 • Hej Laura, tak for et meget inspirerende og modigt indlæg! Fedt du tør skrive om sådan et tabu emne som at droppe ud af sit studie! Jeg synes du er for sej, og jeg er sikker på at du nok skal blive glad for det du ender med at beskæftige dig med, hvad end det så bliver uddannelse om et år eller 5… U go girl!!!

  • Kære Emilie, tusind tak for din kommentar!
   Det har virkelig været grænseoverskridende at skrive om, men også en lettelse. Tak fordi du tager så godt i mod det.

 • Laura, hands down. Du er virkelig så inspirerende og ja, som Anna også skriver, så er dine tekster så empowering! – og det er altså hvad end du skriver dine dybe indlæg, eller de mere overfladiske. Jeg er så vild med det ry du har skabt dig i blog-land – du har virkelig formået at blive en af de bedste skribenter, og endda på utrolig kort tid, synes jeg. Du er sej, smuk og skide inspirerende. Jeg er vild med dit liv, og jeg suger virkelig alt til mig. Håber, at jeg en dag kan få samme gå på mod, som du viser ved din store beslutning. Jeg glæder mig til at følge din rejse!

  • Kære Sophie,
   Tusind tusind tak for din kommentar! Tak for alle dine søde ord – det motiverer mig blot endnu mere.
   Hvor er jeg glad for, at du læser med.
   Knus

 • Hvor er det friskt, at du tager chancen og følger din mavefornemmelse! Jeg kan godt forstå din tankegang når det kommer til at få en pause fra alt det studielæsning, især når det ikke føles rigtigt. Jeg selv bliver student i år, og jeg skal også bare have nogle år til at tænke og få en på opleveren inden jeg begiver mig igang med noget som helst læsning igen. 
  Mange gange held og lykke, jeg glæder mig til at følge med her inde på bloggen og se hvad du finder ud af! 

  • Hej Emilie,
   Tusind tak for din besked!
   Hvor bliver det spændende! Tiden efter du bliver student bliver sten sikkert fantastisk! Jeg husker selv, at den frihed og det ansvar det bragte med sig, motiverede mig rigtig meget til at gøre et eller andet med mit liv.

   Knus og held og lykke

 • Hej Laura. Jeg er så glad at læse din artikel. Jeg har lige gjort det samme med en job. Det var en dårlig arbejde for mig og jeg var meget stressede på grund af det. For måneden jeg kunne ikke besluttet hvis jeg skulle blive eller gå. Tre uger siden bliver jeg fri – og jeg har aldrig være så glad i mit liv lige nu !

 • Kære Laura! Jeg har selv stået i samme situation – sidste år droppede jeg ud på 4 semester og er i sommer begyndt forfra og går nu på 2 semester (igen) men jeg glad for min beslutning og det hele giver meget mere mening nu. Det bedste er, at jeg kan mæke følelsen af at være havnet det rigtige sted. Så bare en mega High five her fra! Det skal nok gå alt sammen. En fiasko skal du i hvert fald ikke føle dig som ❤️ Held og lykke med det hele – jeg synes du er mega sej 🙌🏼 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *