Sådan har du den bedste venindeferie:

Jeg har netop tilbragt 4 dejlige dage i Paris, med mine bedste veninder i hele verden. Vi har alle tre været i Paris en del gange før, så det var egentlig ikke fordi vi som sådan skulle turiste den alt for meget – selvom vi naturligvis følte os forpligtede til bare lige at lure lidt, på blandt andet Notre Dame, Eiffel, Versailles osv.

Vi tre er rigtig tætte og ses (hvis muligt) flere gange om ugen, når vi alle er i København. Malou har jeg kendt siden gymnasiet og Bo lærte jeg at kende, da jeg startede på Københavns Universitet tilbage i 2014. Vi har været igennem nogle af de sjoveste og mest festlige perioder i vores liv sammen, vi har rejst sammen og ja Malou har jeg endda boet sammen med. Vi er altså ret tætte.

Du har sikkert også prøvet, at rejse på ferie med dine veninder eller måske din kæreste, hvor man finder ud af, at selv om man er uhyggeligt ens, så er man også forskellige hvilket måske ikke kommer til udtryk når man hænger ud til hverdag, men derimod når man deler værelse i 4-5 dage. Derfor har jeg her skrevet en guide, til at få den bedste veninde-ferie:

Forventningsafstem – der er intet værre, end at rejse med en (eller være en) med tårn høje forventninger til ferien og nærmest en udførlig plan for, hvordan dagene skal udformes. Hvorfor? Fordi I som ofte er flere end én der rejser. Derfor er det virkelig vigtigt, at gøre helt klart for hinanden, hvad I regner med at få ud af denne tur. Er der nogle museer der kunne være interessante? Vil du helst bare slappe af på stranden? Eller bare gå i butikker? Hvis man hjemmefra lige har følt stemningen lidt an, kan man undgå at stå i situationer hvor nogen føler, at andre bestemmer eller hæmmer dem i, at gøre præcis hvad de vil. Vi var alle tre rørende enige om, hvordan vi kunne tænke os at tilbringe dagene i byernes by, hvilket også betød at planlægning osv foregik under ganske rolige forhandlinger.

Pak kufferten med overskud – uanset hvor gode venner, veninder eller kærester i er, så er det bare noget andet, at være sammen så intensivt i flere dage. Derfor er det vigtigt at have overskud, være fleksibel og ikke være stædig i de ting man selv vil eller synes. Man skal tage hensyn til hinanden, passe på hinanden og leve op til simple venne-kodeks, som for eksempel ikke at lade nogen gå alene, selvom man måske ikke er helt klar på, at tage hjem fra baren allerede nu. Derudover, skal alt ondt bekæmpes med mad – seriøst. Så snart stemningen bliver anspændt skyldes det 99 procent af tiden, at der på magisk vis er gået lidt for lang tid siden, der sidst blev indtaget et måltid mad hvilket fører mig til næste punkt:

BE PREPARED – hav lige en lille cola, en snack, en chokolade ET ELLER ANDET i tasken, som du i værste fald kan stikke din sultne ven/veninde/kæreste i bedste “you’re not yourself when you’re hungry – grab a Snickers”- stil, inden der går total “Apocalypse Now” i den. Under denne kategori vil jeg også lige nævne, hvor fedt det er at der er “fri” roaming i EU nu, så det bare bliver meget lettere at finde vej, google og planlægge. Når man går efter noget – for eksempel en shoppinggade eller et sted at spise, kender jeg ofte det fra mig selv, at jeg bare siger “skal vi ikke bare gå og se om vi finder noget?”, hvorefter man vader rundt i en evighed, fordi man ikke ved om der kommer noget bedre rundt om hjørnet. Derfor er det altså, en meget god idé at have bare en eller anden fornemmelse af, hvor man skal hen og hvad man gerne vil.

Det er dødssynd at sukke – altså sukke dybt og inderligt når en veninde er på vej ind i Mango/Zara nr. 2392 (præcis som “nogens” kæreste altid gør). Hvis ikke du er en shopping kind of gal (eller en museeums kind of gal), så er det helt i orden! Men så vær smooth, sæt dig på en café et eller andet, eller smæk dit bedste game face på og vær lige så begejstret som du var første gang du gloede alle 800 stativer igennem. Personligt, er jeg skide dårlig til at være med Malou og Bo i Make-up stores, fordi de er nøjeren semi-pro og kan alle mulige udtryk om dimse-dulle ting jeg slet ikke vidste fandtes. For ikke at stå i kaste lange blikke mod udgangen, kan jeg derfor næsten altid liiiige få ordnet noget andet, som de synes er kedeligt – denne gang skulle jeg have nye jeans fra Levis og tro mig, jeg VED hvor F’ing kedeligt det er, at være tvangsindlagt i Levis mens andre prøver bukser.

Vær taknemmelig over at du har sådan nogle dejlige venner, veninder whatever der har lyst til at rejse på ferie med dig, og virkelig give dig en på opleveren. Hvor priviligeret er du lige?

Jeg har haft den bedste tur med de dejligste veninder man kunne ønske sig – måske takket være guiden 😉

Hvem ved!

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *