“Jeg gifter mig, med ham i varevognen, der piftede efter mig”

… said no woman ever.

Måske kan du nikke genkendende til dette scenarie:
Det er sommer, du har valgt at lufte sommerkjolen og du trisser afsted mod bussen da du pludseligt hører et dyt, ser en varevogn køre forbi hvor der hænger ung håndværker-lignende type ud af vinduet og enten råber “Fisse!” eller bare pifter af dig. Du har det lidt ambivalent, da du ikke rigtig ved om du skal føle dig smigret eller forulempet. Personligt, føler jeg ret meget det sidste. Er der nogen derude, der nogensinde har prøvet at det virkede? At slesk mande-fyr hang ud af vinduet og piftede efter dig, hvorefter du tænkte “hey! Han var sgu da meget fed” og derefter besluttede dig for at give det et skud?

Vi kom til at tale om det, da vi var i Paris, eftersom franske mænd ikke er blege for, at kaste sig på knæ for kvinder de finder attraktive. Og det er ikke bare håndværker-typen (undskylder fordommene, but that’s all I got), det er businessmanden, gadesælgeren, bartenderen og spejderlederen. Jeg blev stoppet af en mand, der har været på den anden side af de 50 år (altså ældre end min egen far), som først komplimenterede mig og derefter spurgte om jeg var her med min “friend boy”, hvorefter jeg naturligvis stak en lille løgn, da jeg udemærket vidste, at Niels sad og kradsede ting ned i Excel i Ørestaden. En anden mand kom så tæt på Malou for at sige, at han virkelig beundrede hendes stil, at hun blev decideret bange og troede at han ville stjæle hendes taske (i bedste dansker-stil, da vi ikke stoler på NOGEN) og Bolette fik tilnavnet “Sexus” af random mand på café, der muligvis havde overværet den foregående episode på en varmerist, hvor Bolettes kjole fløj helt op om ørerne på hende i bedste Marilyn M. stil.

Vi kom bare sådan til at tale om, hvorvidt det virker? Altså det der med at approache kvinder på den måde? Ikke én eneste gang følte vi, at det var et reelt kompliment, men faktisk kun, at det var en lille smule grænseoverskridende. Især kysselyde, som vidst nok er meget populært. Er der nogensinde nogen, helt oprigtigt, der har grebet den og givet det et skud? Eller svaret dem?

Vi overvejede lidt, at det måske MÅTTE virke ind i mellem, eftersom det var en så hyppig situation og nogle virkelig tog sig tid til at komme over for at snakke. Eller er det sådan man tager i mod et “kompliment”? Er det fordi vi danske kvinder er for uptight? Måske vi lagde alt for meget tanke i de forskellige ting?

Men det er vel en fortolkningssag som kun den enkelte kan afgøre? Jeg lader mig også fortælle, af mine meget skandinavisk-udseende veninder, at deres højde og lysehår kan føre til en nærmest direkte besættelse når de rejser i lande, hvor alle “lyshårede” har fået hjælp af frisøren på hjørnet af gaden.

Så mit spørgsmål er: har det nogensinde virket?

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Hver sjovt et indlæg! 🙂 Og jeg ville have gjort præcis det samme som Malou! Jeg var engang til en koncert hvor jeg mærkede at en fyr bagved mig havde gang i min taske. Jeg rykkede mig fri og kiggede helt forulempet på ham. Det viste sig så at fyren bare havde dasket let til den for at prikke min kæreste på skulderen og høre om at vi ville have to drinks som var blevet købt for meget fordi ham og hans kæreste var på vej hjem. Ej hvor fik jeg nogle røde øre pga min reaktion, men det var bare så naturligt for mig at reagere på den måde. Jeg håber en smule på at det aldrig har virket at råbe “fisse!” efter en kvinde på gaden. Jeg syntes egentlig at det er frisk nok at pifte, sige hej smukke og egentlig er det også i orden at stoppe en på gaden fordi man syntes at vedkommende ser godt ud. Det er da hyggeligt. Men jeg tror at det handler om måden man gør det på. Råber man noget ubehageligt man aldrig ville sige til sine nærmeste, så er det ikke ok. Kommer man for tæt på og røre ved den anden person er det altså heller ikke i orden. Så jeg syntes at det er ok så længe at det bliver holdt på et meget uskyldigt og høfligt niveau

    • Kathe! Jeg har lige siddet og grint HØJT for mig selv – det kunne have været mig selv der havde kigget skræmt på den måde. haha! Går altid med min takse som om, jeg er bange for at blive rullet 😉 Tak for din kommentar!

  • Jeg ved det virkelig ikke – jeg er en gang blevet inviteret på kaffe af en høj, genert ung mand i supermarkede, som stod og ventede ved cykelstativet, da jeg kom ud. Det var da friskt, men sgu også lidt sært 😀

    – A

    • Det er jo super friskt! Man kan bare godt blive taget så meget med bukserne nede, at man ikke helt kan gennemskue hvilket ben man skal stå på 😉

  • Der var engang en amerikansk mand, der stoppede mig på gaden. Han startede med at sige, at han bare elskede den energi og positivitet jeg udstrålende. Jeg takkede pænt og derefter spurgte han om hvad jeg så skulle, og her måtte jeg fortælle jeg havde en kæreste. Men jeg må indrømme, at hvis ikke jeg havde haft ham, så kunne jeg godt være faldet for det! Det var især fedt, fordi han slet ikke kommenterede på mit udseende. Tror det hele handler om hvordan man siger det, og hvad man siger! Jeg er også typen der får kvalme af kysselyde og dytten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *