10 ting jeg elsker ved “Rejseholdet”

De sidste par somre har DR været så venlige, at de har frigivet sæsoner af henholdsvis Borgen, Nikolaj og Julie og nu til min absolutte yndlings: Rejseholdet. Jeg kan huske, at jeg ikke måtte se rejseholdet som barn; det var altså FOR uhyggeligt. Det var vel også meget fair, taget i betragtning af, at jeg på daværende tidspunkt kun har været omkring 6-7 år. Men da jeg blev ældre fik jeg lov til at gense, hvorefter jeg måtter indse, at det bare var lidt for uhyggeligt!

Dog kan jeg ikke lade være med, at blive en smule nostalgisk når slut 90’erne/ start 00’erne får lov til at brage derud af. Derfor har jeg samlet de ting ved Rejseholdet som jeg elsker mest!

000068013-jpgscaleaftercropw800h600

Ingrid D. som stærk kvindelig drabschef – DR kan godt lide, at have stærke kvinder i hovedrollerne, der skal bevise at de både kan jonglere et top professionelt arbejdsliv i lederstilling, samtidig med at de kan balancere privatlivet. Det ser vi både i Broen, Borgen og ja, Rejseholdet, hvor Ingrid bliver udnævnt til leader lady og vi er vilde med det! Stærk kvinde, der kan hundse lidt rundt med semi-aggressiv Mads Mikkelsen, der er seriens ultimative bad boy (et udtryk der ALDRIG må uddø).

Faxmaskiner – har bidt mærke i, at der altså bliver sendt relativt mange ting afsted med den FAX maskine, som befinder sig i det mobile kontor (der naturligvis er stærke, innovative Ingrids idé). Til jer der lige er lidt usikre på, hvad det præcis er sådan en fax kan, så er det BÅDE e-mail, Direct Message, MSN, Messenger anno 1999. Et forhistorisk levn, hvor man kunne kopiere og videresende dokumenter osv. Bliver også hyppigt brugt i gyserfilm, hvor fax maskiner pludseligt kan printe kjoler og døde dyr ud.

026

Mads Mikkelsen i rullefald – overvejer stærkt, at gøre dette til den ultimative grund til, at Rejseholdet virkelig hitter igen: meget pæne Mads M., der spiller den “2 cool 4 school”-agtige efterforsker Fischer, der ikke finder sig i noget som helst. Det bedste ved karakteren er, at han i stort set alle afsnit laver minimum 1 rullefald, som man bare VED Lasse Spang Olsen (læs. Stuntmand) står bag indøvelsen af. Men pænt ser det ud.

giphy-3

Gaby og Guld-Johnny – det er tydeligt, at manus. forfatter har forsøgt at lægge diskrete hints ud omkring, at Gaby og Guld-Johnny måske har et godt øje til hinanden. Hvad der her forståes med “diskret” svarer til, at blive slået i hovedet med en kødhammer. Der bliver lagt i ovnen til den helt store arbejds-romance mellem Gaby og G.J. og alt “don’t shit where you eat”, er blevet efterladt et eller andet sted på en motorvej i Tyskland. Jeg hepper på dem – synes især det var fedt da Gaby “diskret” spurgte ind til, om G.J. havde haft en dejlig ferie med sin kone – som OM du ikke vidste at manden er ved at blive skilt! Men jeg hepper stadig på dem!

Slås scener i næsten slowmotion – én af de ting jeg godt kan lide ved Rejseholdet er, at der ikke er så meget pis, når det kommer til de lidt mere voldelige scener. Hvis man skulle se en kampscene (hedder det virkelig det?) i dag, så ville der uden tvivl være nogen der havde en AK47, et knojern, en Bazooka og en kamphund. Men ikke i Rejseholdet! Der holdet vi os til gode gamle håndgemæng, hvor en proper næve aldrig har slået fejl. Dog har Lasse S. måske sovet lidt i timen, da han har instrueret i kampteknik, da slåsscenerne altså går så langsomt, at man ind i mellem bliver i tvivl om, hvorvidt det er filmet i slowmotion.

La Cour – semi-synsk Brygmann bror, der har en eller anden form for 6. sans og næsten altid kan sætte sig i offerets sted, typisk når der ikke er nogen naturlig vej til, at finde gerningsmand. Det er fandme smart!

04061_0

Niels Olsen som hele DK’s første elsker – tænker virkelig at Niller må have haft kronede dage i slut 90’erne/ start 00’erne, som meget sød og overbærende husbond til Ingrid og ikke mindst Niller fra “Den Eneste Ene”, hvor han i sandhed manifesterer sig, som hele DK’s første elsker.

Musikken – der mest af alt lyder som noget der kunne være udfærdiget i Garage Band på en Apple computer. Sorry 2 say it! Får stærkt flash back til enhver elevator på et nogenlunde hotel. Og nu får jeg sikkert skæld ud, da det sikkert er en eller anden der er noget ved musikken, som har komponeret.

Real life historier – det er måske det mest uhyggelige ved Rejseholdet, at de fleste episoder bygger på true events. Kan ikke holde det ud. Det giver mig de sindssygeste kuldegysninger.

510511-rejseholdet-holder-stadig

Trekants-dramet mellem Ulf, IP og IPs kone. Jeg mener bare, wauw! Kan vi lige tale om, hvor tarvelig og usympatisk Ulf er?! Sådan at gå og kramme med IPs kone – NOT COOL!

 

(Visited 46 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Knuselsker det her indlæg, netop som jeg også sidder klistret til skærmen for at gense se hele molevitten for 5. gang 😄 

 • Hej Laura
  Jeg har fulgt din blog i nogle måneder og du er smaddermorsom – det eneste jeg ikke er så pjattet med er, at din blog er dybt afhængighedsdannende ;). Jeg er selv forholdsvis høj, og for nyligt, blev jeg mødt af fordommen om hvad høje piger kan / vs. ikke kan tillide sig, som fx at gå i høje hæle. Tænkte dette måske kunne være et sjovt emne at belyse? Knus en loyal læser.

  • Kære Selma!
   Tusind tusind tak!
   Ej det er en skidesjovt indgangsvinkel! Jeg går i tænkeboks.
   Mange knus!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *