Jeg spiser slik hver dag

Jeg er kommet frem til en erkendelse, at jeg måske er afhængig.. af sukker.. tænk engang.

Jeg kan være enormt disciplineret omkring kost og partere brød, ris og pasta fra min kost, så let som ingen ting. Men sukker, det er mit drug. Lidt alá labrador hund, der ikke stopper med at spise før den ruller om på siden og har ædt sig ihjel. Sådan har jeg det lidt med slik.

Det var helt klart værst da jeg flyttede hjemmefra for en del år siden, hvor jeg hele tiden følte, at jeg skyldte “lille Laura” at spise slik når det passede mig, hvilket egentlig var sært, når nu det aldrig havde været forbudt for mig. Måske det også skyldtes, at en helt ny verden af bland selv slik åbnede sig for mig, da jeg flyttede til vesterbro, hvor bland selv slik er lige så meget en menneskeret som at trække vejret. SLIK TIL FOLKET!

Men jeg er kommet frem til et lidt skørt ræsonnement: at når jeg nu ikke er afhængig af noget, som stoffer, alkohol, cigaretter eller dårlige serier, så er det måske i orden, at det her er min synd. E-numre pakket ind i glitrende poser, der forræderisk larmer når du igen er faldet i.  Men for mig handler denne afhængighed ikke om, at spise en pose matadormix hver dag.. det kan være alt fra et lille stykke chokolade, til søde drikke. Især saftevand og juice har jeg svært ved at smide på hylden.

Og egentlig har jeg det ikke specielt dårligt med mit slik-indtag, og jeg har derfor ikke planer om at dette skal være er slags frelsens-indlæg, hvor jeg klager min nød og I fortæller mig, at det er okay, fordi det ved jeg godt at det er. Det er måske egentlig bare en konstatering og en tanke om, at jeg nok ikke er alene om, at være fanget i sukkerskålen. Mon ikke der er andre AS’ere derude (Anonyme Sukkertoppe)?

Men følelsen kom op i mig, da jeg igen hørte om totalt sukkerforskrækkede forældre, der ikke engang lader en omgang fredagsslik falde. Jeg er helt enig i, at det ikke er godt for børn (eller nogen andre for dens sags skyld, det husker du lige søster lystig), at spise slik i hverdagen. Er du lækkersulten? Så må du spise en rosin eller en dadel eller sådan noget, som enhver SFO ligger inde med.. Men jeg mener simpelthen ikke, at der er noget her i verden der spiller, når vi kommer ud i ekstremer. Om det er ekstreme følelser omkring sundhed, tanker omkring religion eller noget så banalt som slik. Jeg tror tvært i mod, at de kan give bagslag, hvilket jeg faktisk har set hos flere veninder, der var under slik-stop da vi var børn.

Fordi ser du, når vi bliver teenagere og har en del mere handlekræft, så er det som om, at vi lidt bedre kan lide, at gøre ting der ellers er slut og forbudt.. Som at bruge lommepengene på tyggegummicigaretter eller snusslikkepinde nede i kiosken på hjørnet ved skolen, og skynde os at kaste beviserne ind i busken, hvis der nu skulle komme en forældre forbi.

Jeg er egentlig bare lidt træt af, at blive dunket oven i hovedet med hvor dumt og grimt og slemt det hulens slik er, fordi jeg ved det godt. Og selvfølgelig skal der siges noget til det, fordi hvis jeg nu havde været ryger, alkoholiker eller anden form for misbruger, var det blevet italesat for længst. Åhr det er fandme svært – og lige i skrivende stund, har jeg helt glemt hvad det egentlig er jeg synes.

Jeg synes ikke noget er rigtigt eller forkert.

Jeg spiser slik hver dag.

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *