For fed til fashion?

Okay, måske lige lovlig dramatisk overskrift – men der er noget om det!

Jeg har været i Milano for, at blive signet med et nyt bureau, og som altid er man ved at skide grønne grise inden man træder ind, og skal være sådan helt casual lækker og cool og forsøge at vinde alle over med sin strålende personlighed. Har en aftale med bureauet klokken 11 og bliver bedt om at tage plads i venteværelset, mens de tager sig af nogle akutte situationer (lidt ligesom at sidde på skadestuen, hvor man ikke rigtig ved, hvorfor hende med hestehalen og overbiddet pludseligt blev rykket helt frem i køen). Og der sad jeg så, i en times tid og læste lidt i min bog, mens det ene lange par stænger gik forbi mig, efter det andet. Endelig bliver jeg kaldt ind, og jeg rejser mig, lige så nervøs som da jeg skulle have seneste stivkrampevaccination. Nu skal vi have en snak.. om hvem jeg er og hvad jeg vil. Og jeg forklarer og fortæller, forsøger at være sjov, hvilket jeg ikke er helt sikker på lykkedes. Jeg bliver ført ind i et tilstødende lokale, hvor jeg skal skifte til mit badetøj. Og så skal hun måle mig. Hun fortæller mig, at hun ikke vil lade mig se nogle af bookerne, fordi jeg har brug for at tabe mig 7 centimeter om hoften. Hun er hverken led eller tarvelig da hun siger det, men hun beder mig om at tage mig tid til, at komme ned i vægt. Jeg vejer 55 kg. Jeg bruger størrelse Small i tøj.  Jeg vil ikke og jeg kan ikke.

Da jeg kommer ud fra mødet bliver jeg ramt af en følelse, jeg ikke har haft i årevis. En følelse af, at jeg ikke er god nok. At jeg er for dum og grim til at tro, at jeg nogensinde kunne leve af at være model. At jeg er en joke. Og jeg er pinlig berørt. Over at have stået der i mit undertøj og været til grin for mine egne lommepenge. Ringede omgående til mit bureau i København og fortalte dem om episoden. De bad mig om at tage mine ting og bare gå. De havde totalt min ryg, hvilket er så vigtigt i denne branche. At dit bagland har dig, når der er nogen der pludseligt gør dig usikker eller slynger dig ud af den, er essentielt for, at kunne klare sig godt. Mine bookere i Danmark var helt fantastiske i denne situation og tog action og det er jeg dem meget taknemmelig for.

Da jeg sidder til et familiearrangement og fortæller om denne oplevelse, er der et familiemedlem der stikker lidt til mig og siger “Ja, det er jo den branche du har valgt, så hører det jo med” og trækker lidt på skuldrene. Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal svare, men ender med at undskylde en lille smule, og forsvarer at jeg altså ikke klynker, mens jeg bagefter kom i tanke om hvad jeg i virkeligheden gerne ville have svaret:

“NEJ”, det er netop IKKE den branche jeg har valgt. Jeg har ikke valgt, at være en del af en branche der beder unge kvinder om, at leve et usundt liv. Jeg har valgt en vej i min branche, hvor det er okay at være mig. Hvor det er lige så vigtigt at have personlighed, som det er at se godt ud. Jeg har valgt en vej, hvor kunderne ikke tolererer piger der ser usunde ud, fordi vi har et ansvar. Et ansvar overfor os selv, men også overfor en generation af piger, der konstant eksponeres for mange forskellige kropstyper og forskellige opfattelser af idealer.

“At være model er en livsstil”, ja tak. Men for mig er det vigtigt, at kunne have det sjovt med mine venner, dele en flaske vin med min kæreste en eller anden lørdag og spise en hurtig pizza, når vi ikke magter at lave aftensmad, uden at jeg skal sidde og bekymre mig om det ene og det andet. Jeg lever efter princippet “alt med måde”, så jeg kan alt hvad jeg gerne vil og stadig være fit for fight når det kommer til mit job. Fordi jo, jeg er nødt til at være in good shape, da jeg ellers ikke holder til, at være på benene i 10 timer. Men det handler om balance.

Hvis jeg skal være skind og ben for, at arbejde i Italien, så ellers tak. Jeg er som jeg er og både i Tyskland, Danmark, Sverige, Frankrig og Belgien er der ingen problemer med det. Jeg er glad for, at jeg fik en besked som denne på et tidspunkt i mit liv hvor, jeg hviler nok i mig selv til, at sige “pyt” og har sådan et fantastisk bagland der bakker mig op. Jeg kunne lige så vel have taget det ind og ladet det gøre mig sindssyg.

XX

(Visited 89 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • 👏👏👏 hvor er det en flot og meget vigtig udmelding. Stor respekt, håber andre modeller vil følge i dine forspor, det er SÅ vigtigt et emne. Unge piger, som sulter sig selv for at være gode nok osv…. vigtigt, at de har nogle rollemodeller, som siger STOP. Tak for dig, som er så gudesmuk, håber dit indlæg vil få masser af fokus, så nogle “ vågner op”

  • Det er jo ikke personligt, de har ukrainske piger på 13-17 år der er naturligt tynde. Dvs de passer alt tøjet automatisk og der skal bruges færre penge på Photoshop. Det er ren business, pas hellere på din livmoder frem for at jagte ligegyldig succes og penge.

    Knus og kærlighed

  • Du er den sejeste!!! Hatten af for at du ikke lader dig slå ned af episoder, som den nævnte. Og SÅ fedt at du blogger om det, så der bliver skabt opmærksomhed om det her! Vigtigt, vigtigt, vigtigt!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *