Skal man have travlt for at have success?

Skal man have travlt for at have success?

Jeg finder flere indlæg i gemmerne, som jeg stadig finder relevante. Dette er 2 år gammelt, men stadig aktuelt for mig.

Hvad gør os succesfulde?

Jeg tror at det er noget vi unge mennesker ofte spørger os selv om. Jeg tænker meget over det selv.
Hvad har jeg opnået i mine 21 år jeg vil betegne som succes?

Jeg tror at min første succes må være, at jeg overhovedet er blevet 21 år (når man tager i betragtning at jeg som barn kunne finde på at stoppe min luftveje med grøntsager og sluge cigaretter som var det mormors lagkage – den kan du få genopfrisket her).

Men her fra bliver det svært igen. Hvornår er vi succesfulde? Måler man det på rigdom? Oplevelser? Eller måler man det i om man elsker nogen der elsker dig tilbage? Eller antallet af venner på facebook og følgere på instagram? På dit job? På hilsner på din væg på din fødselsdag?

Jeg går ud fra, at vi alle jagter lykke og succes. Det er vel også det der er meningen med galskaben: at være lykkelig. Selvfølgelig kan man ikke være lykkelig hele tiden, men når man stopper op, trækker vejret og mærker efter så er den der inde et sted (forhåbentlig).

Når jeg møder studerende i dag, er det alle uden undtagelser meget ambitiøse unge mennesker, der vil have mest ud af deres uddannelser og de muligheder dette medfører. Ungdommen er besat af at være dygtige, kloge og de bedste til alt hvad de giver sig i kast med.

Det betyder at mange af de studerende giver den hele armen på deres studie, læser langt over hvad der er meningen, samtidig med at de skal passe studiejob, venner, familie og eventuelle kærester.
Vigtigst af alt er det dog at klare dit studie godt, da du ikke har noget at have din succes i, hvis du ikke er uddannet godt. Det er faktisk bare en smule tragisk hvis du er optimal i sociale situationer, men måske kører et middelmådigt gennemsnit på uni. Fordi så er du ikke fokuseret på din succes.

Mange forbinder det at have travlt med at være vigtig, da man hele tiden haster rundt for at opfylde en masse ønsker og krav, for at opnå en eller anden form for tilfredshed.
Når jeg skal slappe af kan jeg rigtig rigtig RIGTIG godt lide at smide mig på sofaen, tænde for tv2 og bare stene. Det er virkelig noget af det bedste jeg ved. Men jeg hører meget for det, da hvis man er vigtig har for travlt til at kunne se 18.00 nyhederne (der skal man jo stadig gerne sidde på læsesal).

Jeg prioriterer enormt meget at lave ikke noget med mig selv. Det er i de perioder jeg bliver inspireret til at skrive, male eller en sjældent gang frivilligt gøre rent. Det er her jeg trækker vejret og lige husker stadig at have begge ben solidt plantet på jorden i en travl og hektisk hverdag, hvor man godt kan lade sig rive med og helt glemmer sine faste holdepunkter.

Vi jagter noget vi ikke ved hvad er, men som vi tror vi ved hvordan vi skal komme til.

Lykke og succes kommer i mange former og størrelser, for alt i verden må vi ikke have for travlt til at se dem i forbifarten.

XX

LAURA L.

Ingen kommentarer
Vis mere