Udtryk fra 00’erne vi savner!

Polyfoniske ringetoner – hvis du nu sidder og tænker “hvad pokker var det?”, så er det meget nemt at konkludere, at du ikke var indehaver af hverken nokia 3310, 3510 eller smart klaptelefon fra motorola. Polyfoniske ringetoner, er fra tiden hvor mobiltelefoner IKKE kunne spille musik – tænk engang, hvor bizart og primitivt. En polyfonisk ringetone var derfor melodier, lavet med underlige irriterende lyde, der i hvert fald ikke var musik. I diverse blade, som Se&Hør, Vi Unge osv. var der side op og side ned, med forskellige populære polyfoniske ringetoner, som kunne blive dine for 20 kroner pr. styk, hvis man sendte en sms til tlf. ****. Har du glemt hvordan en klassisk polyfonisk ringetone lyder, så linker jeg lige én her:

Infrarød – når Louise fra klassen havde fået en ny mega cool polyfonisk ringetone (kunne eventuelt være noget alá “Magic Key” eller “Candy Shop”, som undertegnede havde som ringetone. Var pjattet med musikvideoen), og man tiggede hende om, at sende den over infrarød. Selvom overtalelsesprocessen var hård og Louise lige først skulle spørge Malene, som hun fik ringetonen sendt af, men når så hun sagde ok så var man klar til infrarød! Kan du ikke huske infrarød, så er det bluetooths ædle forgænger, hvor man var nødt til at klaske telefonerne HELT sammen, for at fange signal så man kunne sende ringetoner og underlige tegninger, da der naturligvis ikke var kameraer i telefonerne.

brugt-nokia-3510i

Haldisk – sidste lørdag i hver måned blev der fyret op for musikken, i hvert fald i Espergærde Hallen, hvor man kunne forsøde tilværelsen med sodavand og Haribo-slik, mens man gik meget op i, at se så ultra cool ud som man nu kan, når man kun er 12 år og går i 6. klasse.  Man skulle vise sit sygesikringsbevis når man kom, så vagterne kunne tjekke om man virkelig VAR 12 år og fra Helsingør kommune. Jeg kan tydeligt huske, at der var et udendørs “ryge”areal, hvilket jo egentlig var en smule besynderligt, taget i betragtning af, at alle deltagende til Haldisk var mellem 12-15 år (det er åbenbart ikke noget vi tager så tungt i provinsen). Et hav af D&G undertrøjer, drenge med alt for meget voks i håret og unisex LV keychain, var kutyme og så var det helt sikkert, at der altid var én der havde fødselsdag, så Tommy Seebachs “Hip Hurra det min fødselsdag”  blev braget ud over hele hallen. Og du vidste, at når der blev spillet Kim Larsens “Køb Bananer”, så var det ved at være tid til, at min mor trillede op foran udgangen og jeg skulle hjem i seng.

Mp3 – husker tydeligt, at alle lommepengene blev sparet sammen til at købe en Mp3 afspiller, som simpelthen var mit største ønske. En lille sort USB-lignende dims, med et display så småt, at der kun kunne stå 4 bogstaver ad gangen, men det gjorde ikke så meget, fordi jeg kun havde 10-15 sange, da der altså ikke var plads til så forfærdeligt meget mere. Kan huske at det var meget begrænset musik jeg havde adgang til på det tidspunkt og måtte tage til takke med en pokkers masse Green Day, Eminem, meget lidt Sean Paul, 50 cent og naturligvis sugar babes #neverforget.

0147078_4034303010431_360

Hvad mangler jeg til min næste liste?

HIT ME!

XX

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *