“Du ser sgu da godt ud!”

I weekenden havde jeg forvildet mig ud på den københavnske klubscene, selvom jeg ellers troede at jeg var blevet ALT for komfortabel i mit parforhold til, at gide og stå og skrige mine veninder ind i hovedet, mens jeg tyller en vodka/sprite til en helt vanvittig overpris. Er blevet middags-typen, eller gå-på-bar-og-hør-hvad-dine-venner-rent-faktisk-siger-til-dig-typen.

Anyways, dér står jeg, med mavekneb ( fordi jeg har spist oksekød for første gang i måneder, hvilket resulterede i to dages maveonde) og et underligt lakridsshot i den ene hånd (hvis I der var strenge på facebook læser med, så blev jeg desværre ikke kvalt i dette shot, så mine penge er stadig på, at min selvfedhed gør det af med mig først), mens jeg meget demonstrativt har beholdt mit overtøj på, da jeg godt kan lide at ligne en der altid er på vej videre, eller i dette tilfælde kunne stikke så snart jeg havde muligheden for det.

En stor gut fra Norge kommer hen til mig og overpøser mig med komplimenter, på den der behagelige måde (ikke den ubehagelige måde, hvor man ikke ved hvor man skal kigge hen og slet ikke ved hvordan man skal tage i mod de næsten ALT for rosende ord om ens fremtræden). Han gør meget ud af at fortælle mig, at han er homo (må man stadig sige det? Eller har vi en “mulat” situation? Som man åbenbart ikke må sige mere – so sorry, synes det lyder så smukt og eksotisk. Næsten noget man godt kunne kalde et barn. “Mulat Lundsgaard, hør så efter hvad din mor siger!”…. hmm maybe not.. stadig bedre end da jeg blev lidt hooked på navnet “Dyne”, hvorefter det gik op for mig, at det aldrig ville gå, eftersom der også indgår noget Larsen i familien… Dyne Larsen, den går sgu ikke..). Han havde bare lige lyst til at give et kompliment – og hands down, det var sgu ret fedt. Ingen bagtanker, ikke nogen der ville have noget af en, bare et oprigtigt “du ser sgu godt ud”, som ikke kom lidt halvtvungen fra ens kæreste, når man spørger om han ikke også synes at man har en god hårdag.

Måske det er noget vi skulle blive bedre til. Det der med at give et kompliment. Jeg har dyrket det lidt, det der med at sige til andre piger, når man er i byen at de fandme ser godt ud – selvfølgelig fordi jeg mener det, men også fordi man fornemmer hvilken indsats der ligger bag. Hvis bare I bruger halv så meget tid på, at have tøjkrise og dulle jer op som undertegnede, så fortjener man fandme en verbal highfive.

Eller når nogen bare er virkelig dygtige, seje eller søde så kunne vi måske øve os lidt på at anerkende det, med ord tænker jeg. På facebook og andre sociale medier er tonen ofte hård – det er som om alle der har noget pænt at sige vælger at tie, mens det er okay at brække sig ud over hele kommentarsporet med grimme gloser og semi-truende adfærd. Ikke at man kun skal give komplimenter og rose andre bag tastaturet, men det er jo en start hvis man er en smule introvert.

Jeg ved bare fra mig selv, at der virkelig er noget motiverende, inspirerende og ikke mindst meget glædeligt i, at blive komplimenteret, men ikke mindst også at komplimentere andre. Være med til, at dagen måske bliver lidt bedre og man næsten glemmer at man trådte i en hundelort med sine Paladiumstøvler (rillerne er RIGTIG dybe).

Måske er det også fordi, at december står og banker på og der er ikke noget mere magisk end denne måned.

XX

(Visited 14 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Hey, 🙂
  Er stor fan af ideen om at vi skal blive bedre til at give komplimenter til hinanden. Ikke fordi dt skal være noget man føler sig tvunget til at gøre,
  men måske turde at få det sagt, når man inderst inde, mener det.
  jeg tror at en af grundene bag den tilbageholdenhed, der gør at vi ikk komplimenterer hinanden i situationer hvor vi måske burde gøre dt, skyldes delvis vores meget velkendte samfundsfænomen, Janteloven. I flere generationer har vi levet efter princippet om at vi alle er lige og ingen skal føle sig bedre end andre.
  Og derfor kan man ikke komme udenom, at det ligger dybt inde i majoriteten af os…
  Er iøvrigt fuldstændig enig i at december er en smaddergod og hyggelig måned, vi mangler bare lidt sne❄️☃️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *