Mine soulmates

Søndag var en smuk dag. Sådan helt poetisk smuk, på den der måde, hvor man godt lidt kan forstå de gamle romantiske digte, der lovpriser Danmarks smukke natur. Fordi hold nu fast, hvor kan København tage sig pænt ud, når den ældre dame ellers gider.  Jeg hoppede på cyklen og trampede ud til Vesterbro, hvor jeg skulle mødes med mine bedste veninder, Lul og Bo. Vi skulle spise den ugentlige frokost, gå en tur og høvle kaffe fra Lagkagehuset, præcis som vi gør hver eneste gang vi ses. Vi tilbragte dagen sammen, og da jeg cyklede hjem var jeg helt varm om mit lille hjerte, mens hænder, kinder og øre var ved at forfryse.

Når man taler “stor kærlighed” og “sjælevenner” aka “soulmates”, forventes der altid, at der er tale om en romantisk partner, som man kan se sig selv med for evigt. En del af dig, som er separeret fra din krop.

Jeg tror på, at vi kan have mange store kærligheder i vores liv. Jeg tror ikke kun på én eneste ene. Og jeg tror ikke vi nødvendigvis oplever stor kærlighed, med folk vi indgår i en romantisk relation med. Jeg gennemlever en stor kærlighed med Lul og Bo. De er mine soulmates. Vi hører sammen, på en sær måde, jeg ikke har oplevet med andre mennesker før. Og selvom der er kærester, familier og andre gode venner, så har vi et særligt bånd til hinanden, hvor jeg ikke er i tvivl om, at vi nok skal være sammen for evigt.

Det føler jeg især når der sker nogle store forandringer i vores liv. Når vi får kærester, når vi gennemgår et break up, når vi lander jobbet, når vi får gode karakterer, når vi får dårlige karakterer. Når vi er frustrerede, når vi er glade. Så bobler jeg over inden i over, at vi altid har hinanden.

Naturligvis er der en forskel på, at indgå i en romantisk eller venskabelig form for kærlighed. Vi ser ikke hinanden hver eneste dag, og vi lider heller ikke samme form for afsavn, man kan føle når en kæreste for eksempel er væk. Det er samhørigheden, fællesskabet og den kærlighed, der kommer i en slags søsterform der binder os sammen. Lul og Bo kan jeg fortælle alt. Og det gør jeg også. De er muligvis de eneste mennesker, jeg ikke er selektive overfor. Og de har altid min ryg.

Vi kan grine hysterisk, af en episode der skete for flere år tilbage. Vi kan græde over de tider hvor det hele bare hvor noget fucking lort, og man fik sagt fucking alt for meget, fordi det bare var fucking rart. Der er altid en sofa at sove på, der er altid et godt råd at hente, og der er altid kram og kærlighed, når man føler sig aller mindst.

Det vigtigste for mig, har i mit indtil videre korte voksenliv været, at balancere kæreste og veninder. Jeg har aldrig forstået det der med, at afskære sig fra sine venner og veninder, fordi man bliver forelsket. At være forelsket er fantastisk, men det er også lidt en sygdom, og man burde have et af de der skilte på, som nye medarbejdere har på i Føtex, hvor der står “Hav tålmodighed, jeg er ny i faget”, så man lidt er indstillet på, at ekspeditionstiden er ekstra langsom. Man gør sindssyge ting når man er forelsket. Man glemmer tid og sted, husker ikke lige alle aftaler og kan måske godt komme til, lidt at forsømme sine venner. Og det er også fair nok i en periode. Men vennerne kan være en lige så vigtigt kærlighed for dig. Og det er os der er der, når det hele for alvor brænder på, og konen er skredet og du har fået at vide, at ungerne ikke er dine alligevel.

Jeg tror på, at livet består af mange great loves. Og det er jeg meget taknemmelig for.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Hørt! <3
    I denne uge har jeg været på cafe med veninde, haft min storesøster til frokost, været på tøsetur med min lillesøster og taget med min mor på udsalg. Og jeg har en kæreste gennem 7 år. Han har leget med drengene, cyklet med min far og været til bøf aften imens. Jeg skál og vil se mine venner – og det fungere fint, for han vil det samme. Vi har da også nået en kærestetur i teateret og hygge med min svigerfamilie, samt en nørdekæresteaften hvor vi har tegnet og spillet Playstation 😀 Man kan sagtens få i pose og sæk, hvad det angår.

    – A

    • Det lyder helt perfekt A! Gode veninder og et forhold med plads til at lave ting sammen og hver for sig, er virkelig noget at værne om.
      Knus

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *